• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeyi kendi aralarında böldüler
08 Ağustos 2011 Pazartesi 10:58

Türkiye'yi kendi aralarında böldüler

Türkiye'yi kendi aralarında 3'e böldüler..

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'yi afet olaylarına karşı mobil operatörlere bölüştürdü. Bundan sonra deprem, sel, çığ ve buna benzer olayların ardından, her operatör kendisine verilen bölgelerde mobil iletişimin kesintisiz gerçekleşmesini sağlayacak.
Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında, Turkcell, Türkiye nüfusunun yüzde 74'ünü kapsayan ve içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 47 ilden sorumlu olacak'' dedi.

En çok ilin Turkcell'e verilmesinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Öztürkler, şunları kaydetti:

''Ulaştırma Bakanlığı acil durum aramaları için mobil operatörlere yükümlülük getirdi, en büyük sorumluluğu ise Turkcell;e verdi. Sel, deprem, çığ gibi afetler ile kaza durumlarında kapsamanın olmadığı bölgelerde acil aramaların sorunsuz ve gecikmesiz yapılabilmesi için operatörlere mobil baz istasyonları ile haberleşmeye destek olma yükümlülüğü getirildi. Bu çerçevede Turkcell, Türkiye nüfusunun yüzde 74;ünü kapsayan ve içinde İstanbul, Ankara ve İzmir;in de bulunduğu 47 ilden sorumlu olacak.

Bu projede en büyük yükümlülüğün Turkcell;de olmasından gurur duyuyoruz. En geniş kapsamaya sahip Türkiye;nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak her zaman destek vermeye hazırız.

Ulaştırma Bakanlığı;nın koordinasyonunda yapılan çalışmada Türkiye 25 bölgeye ayrıldı. 47 ili içine alan 16 bölgenin sorumluluğu ise Turkcell;e verildi. Mevcut altyapı gücümüz ve 100;e varan mobil baz istasyonu sayımızla bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz.''

Öztürkler, acil durumlarda gerekli bütün desteği her zaman sağladıklarını belirterek, Simav depremi sonrasında da konuşturan operatörün Turkcell olduğunu ifade etti. Öztürkler, 19 Mayıs;ta Kütahya-Simav;da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yarım saat içinde Turkcell ekiplerinin koordine olduğunu belirterek, bölgeye 2 ayrı baz istasyonu gönderildiğini ve mevcut kapasitenin ise artırıldığını söyledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA