• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeyi karalama operasyonu
25 Ağustos 2013 Pazar 10:54

Türkiye'yi karalama operasyonu

Mısır'da cuntanın güdümündeki medyada, darbeyi en sert dille kınayan tek ülke konumundaki Türkiye'ye karşı büyük bir karalama kampanyası başlatıldı.
Mısır'da darbeyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden alan ve demokratik haklarını talep eden halkı katleden cunta, darbe sürecinde Türkiye'den istediği desteği bulamayınca, karalama yöntemine başvurdu. Halkın iradesinin yok sayılması ve sivillere katliam uygulanması sebebiyle, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkını karşısında bulan cunta, Ankara'ya ve Türk halkına karşı karalama operasyonu başlattı. Mısır'daki basın-yayın kuruluşları aracılığıyla Türkiye, 'Mısır'ın bütünlüğüne karşı tehdit unsuru ve Mısır'ın düşmanı' şeklinde lanse ediliyor. Medyada İhvan ve taraftarları 'terörist' gibi gösterilirken, Türkiye'nin de teröre destek verdiği öne sürülerek, Mursi karşıtı veya olaylarla ilgisi olmayan halkın kışkırtılması sağlanıyor.
 
TURİZMİ VURMAYA ÇALIŞIYORLAR
 
Birçok Arap ülkesinde ilgi gören Türk dizileri, askeri darbeden önce Mısır halkı tarafından çok rağbet görüyordu. Fakat darbe karşısında Türkiye'nin tutumundan rahatsız olan Mısır hükümeti, Türk dizilerinin yayından kaldırılması için TV kanallarına baskı yaptı. Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'Aşk-ı Memnu' gibi izlenme oranı çok yüksek olan diziler başta olmak üzere birçok Türk dizisi yayından kaldırıldı.
 
Mısır'da Mursi taraftarı halk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkı için büyük sevgi beslerken, olayların dışında duran insanlar ise darbeci medyanın kışkırtması sebebiyle, Türk düşmanlğı yapmaya başladı. Ayrıca, medya propagandası yüzünden, Mısır'da Türk mallarının boykot edilerek, satın alınması da engelleniyor. Diğer yandan Mısır'da Mursi taraftarı kişilerin yaptığı açıklamaya göre, şu anda Turizm Acentalarını da etkisi altına alan cunta hükümeti, Mısırlıların tatil için Türkiye'ye gitmemesi konusunda elinden geleni yapıyor. Yapılan araştırmaya göre, darbe öncesi Türkiye'de Mısırlı vatandaşlar için kalacak otel bulmakta zorlanan acentaların, şu anda müşteri bulmakta zorlandıkları belirtiliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA