• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeyi gururlandırdılar
01 Eylül 2012 Cumartesi 09:12

Türkiye'yi gururlandırdılar

UEFA Süper Kupa maçında Ardalı, Emreli Atletico Madrid, Chelsea'yi 4-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Milli futbolcularımız kupa sevincini ise Türk bayrağıyla yaşadı. Arda ve Emre, kupa töreninin ardından sahanın içinde Türk bayrağı ile tur attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu İngiltere'nin Chelsea takımı ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İspanya'nın Atletico Madrid takımını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Monaco'daki II. Louis Stadı'nda oynandı. Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri 6, 19 ve 45. dakikalarda Radamel Falcao ve 60. dakikada Joao Miranda atarken, Chelsea'nin tek golü 75. dakikada Gary Cahill'den geldi. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Arda Turan, 90 dakika forma giyerken Atletico Madrid'in 3. golünün de asistini yaptı.

Emre Belözoğlu ise 87. dakikada hat-trick yaparak maçın yıldızı olan Falcao'nun yerine oyuna dahil oldu. Emre, kısa süre forma giymesine rağmen karşılaşmanın son dakikalarında etkili bir oyun sergiledi.

Böylelikle Atletico Madrid tarihinde ikinci kez oynadığı Süper Kupa finalinde 2'de 2 yapmış oldu. İngiliz temsilcisi Chelsea ise bu prestijli kupada ikinci kez finali oynamasına rağmen mutlu sona ulaşamadı.

Stat: 2. Louis Stadı
Hakemler: Damir Skomina, Primoz Arhar, Matej Zunic (Slovenya)
Chelsea: Cech, Ivanovic, Cole (Dk. 90 Bertrand), David Luiz, Cahill,  Ramires (Dk. 46 Oscar), Lampard, Mike, Hazard, Torres, Juan Mata (Dk. 81  Sturridge)
Atletico Madrid: Courtois, Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Mario  Suarez, Koke (Dk. 81 Raul Garcia), Arda Turan, Gabi, Adrian Lopez (Dk. 56  Christian Rodriguez), Falcao (Dk. 87 Emre Belözoğlu)
Goller: Dk. 6, 19, 45 Falcao, dk. 60 Miranda (Atletico Madrid), Dk. 75  Cahill (Chelsea)
Sarı kart: Dk. 29 Ivanovic (Chelsea)

Arda Turan ilk 11'de yer aldı, Emre Belözoğlu forma şansı buldu
       
İlk sezonunda Atletico Madrid formasıyla UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanmayı başaran Arda Turan, bu sezonda Süper Kupa'yı kazandı.

Sezon başında Fenerbahçe'den Atletico Madrid'e transfer olan Emre Belözoğlu ise kariyerindeki ikinci UEFA Süper Kupası'nı kazanmış oldu.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, milli futbolcu Arda  Turan'a, ilk 11'de yer verdi. İlk kez UEFA Süper Kupa maçı oynayan Arda Turan, 90  dakika forma şansı buldu.

Takımın diğer Türk futbolcusu Emre Belözoğlu ise ilk 16 arasında yer  aldı. 87. dakikada Falcao'nun yerine geçen Emre, 3 dakika forma giymesine karşın  etkili bir oyun sergiledi.

Emre tarihe geçti

Bu heyecanı ilk kez Galatasaray forması ile 25 Ağustos 2000'de yine Monaco'da Galatasaray-Real Madrid finali ile yaşayan ve kupa sevinci tadan Belözoğlu, UEFA Süper Kupa'da birden fazla forma giyen ilk Türk futbolcusu oldu.

Bu arada Simeone, bu maçta, Athletic Bilbao'yu 3-0 yendikleri UEFA Avrupa  Ligi finalindeki ilk 11'i sahaya sürdü. Bu gece, o kadrodan sadece takımdan  ayrılan Diego yer almadı, onun yerine Koke forma giydi.

Türk bayrağıyla sevinç

Milli futbolcumuz Arda Turan ve Emre Belözoğlu, maçın ardından sahanın içinde Türk bayrağıyla sevinç yaşadı.

FALCAO'DAN HAT-TRICK

Atletico Madridli futbolcu Süper Kupa maçında 3 gol atarak hat-trick yapmayı başarırken, Falcao'nun üçüncü golünün pası milli futbolcumuz Arda Turan'dan geldi.

Kolombiyalı futbolcu, maçın 35.dakikasında topa yükselip kafa atsa da top direkten döndü.

Gelecek yıl Prag'da yapılacak
        
15 yıldır Monako'daki 2. Louis Stadı'nda yapılan UEFA Süper Kupa maçı,  gelecek yıldan itibaren farklı kentlerde yapılacak. UEFA İcra Komitesi'nin  haziran ayında aldığı karara göre, Süper Kupa gelecek yıl Çek Cumhuriyeti'nin  başkenti Prag'daki Eden Stadı'nda, 2014 yılında Galler'in başkenti Cardiff'de,  2015 yılında ise Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynanacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA