• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeye Ortak otobüs üretelim teklifi
22 Ekim 2011 Cumartesi 17:39

Türkiye'ye 'Ortak otobüs üretelim' teklifi

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye, ortak otobüs üretme ve Afrika pazarlarına ihracat konusunda işbirliği teklifi geldi.
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye, ortak otobüs üretme ve Afrika pazarlarına ihracat konusunda işbirliği teklifi geldi.
    
Teklifin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün, Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Zeynel Ali Rıza ile İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşme sırasında iletildiği öğrenildi. 
    
İkili görüşmede, Bakan Ergün, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya taşımak için Suudi ve Türk iş adamlarını dar kapsamlı toplantılarda bir araya getirmenin önemine ve bu toplantılardan somut işbirlikleri çıkarabileceğine işaret etti.
    
Ergün, belirli aralıklarla belirli sektörlerdeki iş adamlarını buluşturup, ortak projelere imza atılabileceğini dile getirerek, iş adamlarının bu toplantılara hazırlıklı bir şekilde gelmeleri halinde somut sonuçların elde edilebileceğini vurguladı.
    
Türkiye'nin Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) konusunda 50 yıllık tecrübesini Suudi Arabistan ile paylaşmaya hazır olduklarını belirten Ergün, şunları kaydetti:
    
''Suudi Arabistan'dan bir heyet Türkiye'ye gelirse biz OSB'ler konusunda tecrübelerimizi aktarmaya hazırız. OSB'ler konusunda uygulama ve idari hukuki tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Ülkemizde işbirliği yapılacak birçok konu var. Türkiye'de enerji konusunda ciddi yatırımlar yapacağız.
    
Nükleer enerji, güneş enerjisi konularında yatırım yapacağız. Suudi iş adamları ulaştırma alanında, havayolu, karayolu ayrıca gemi inşaat sektöründe de işbirliği yapabilir. Turizm, tarım ve gıda sektöründe de işbirliği yapılabilir. Bu alanlarda, bu konuda çalışan iş adamları bir araya gelip, küçük gruplar halinde işbirlikleri olursa netice alınabilir. Diğer türlü iyi niyet temennisinden öteye gitmez. Sonuç odaklı çalışmalıyız.''
    
Bakan Ergün, Suudi Arabistan'ın ortak otobüs üretimi teklifini firmalarla görüşüp değerlendireceklerini bildirdi.
    
     -''Türk firmaları Suudi Arabistan'daki yatırım ortamından istifade edebilir''-
    
     Suudi Arabistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Zeynel Ali Rıza ise Suudi Arabistan'da büyük bir değişim yaşandığını dile getirerek, Suudi Arabistan'da okulları, hastaneleri, yolları yeniden inşa edeceklerini ifade etti.
    
Bakan Abdullah Zeynel Ali Rıza, şunları kaydetti:
     ''Bu nedenle Türk inşaat firmaları, Suudi Arabistan'daki bu yatırım ortamından istifade edebilir. Bu fırsatı kaçırmayın. Türk firmaları büyük paylar alabilir. Türk inşaat firmalarının karşılaştığı sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biri. Eğer Türk firmaları, özellikle demir-çelik sektöründe Suudi Arabistan pazarına daha çok girerse, ülkemizdeki fiyatlar da dengelenecektir.
    
Türkiye'nin OSB konusunda tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Hatta Türk firmaları için Suudi Arabistan'da OSB kurulabilir. Türkiye'nin Avrupa'ya en çok otobüs ihraç eden ülke olduğunu biliyoruz. Türkiye ve Suudi Arabistan olarak ortak otobüs üretebiliriz. Suudi Arabistan'da üretip, buradan Afrika pazarına da açılabilir, orada da geniş pazar imkanı bulabilirsiniz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA