• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeye karşı iç savaş yürütüyoruz
08 Eylül 2015 Salı 12:01

"Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz"

İngiliz Vice News'e konuşan DBP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, "Cizre'de Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz" dedi.

PKK'lı teröristlere karşı bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri ve özel harekat polislerinin operasyonlar düzenlediği Cizre ile ilgili DBP'li Belediye Başkanı Leyla İmret itiraf gibi bir açıklamaya imza attt. Teröristlere açıkça destek veriliği Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in görüşlerinin yer aldığı İngiliz Vice News'in "Türkiye'de iç savaş çıkacak: Kürt direnişinin merkezine hoşgeldiniz" başlığıyla sunulan haberde görüldü.

"Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz"
Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret Vice News'e yaptığı açıklamada “Bir söz vardır barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa o da Cizre'den başlayacaktır"dedi ve “Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Örgütünün vekili
HDP'nin kazandığı belediyelerin PKK ve PKK'nın şehir yapılanması YDG-H'ye destek verdiği güvenlik kaynaklarınca tespit edilmişti.
HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli'nin, 8 kişiyle birlikte Kağızman ve Digor kırsalındaki bölücü terör örgütü PKK mensuplarına gıda ve yaşam malzemesi götürdüğü iddia edilmişti. Digor ilçe merkezindeki bir marketten bölücü terör örgütüyle bağlantılı 8 kişinin yüklü miktarda gıda ve ihtiyaç malzemesi satın aldığı yönünde yapılan ihbar üzerine, emniyet güçleri ilçe çıkışında durdurduğu araçlarda bulunan 8 kişinin arasında HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli'da bulunuyordu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA