• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeye bir büyükşehir daha geliyor
06 Mart 2013 Çarşamba 21:38

Türkiye'ye bir büyükşehir daha geliyor

AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu'nun büyükşehir belediyesi kapsamına alınması amacıyla hazırladığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu'nun büyükşehir belediyesi kapsamına alınması amacıyla yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''da değişiklik yapılmasını içeriyor.

Ordu'nun büyükşehir kapsamına alınmasını öngören Teklif, Ordu ilinde, Ordu Belediyesinin mahalleleri merkez olmak üzere, Ordu Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Altınordu ilçesi ve aynı adla belediye kurulmasını içeriyor.

Teklifin gerekçesinde; yönetim, planlama ve koordinasyon açısından belediye sınırının mülki sınır olacak biçimde optimal ölçekte hizmet üretebilecek güçlü yerel yönetim yapılarının varlığına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Ordu'nun büyükşehir belediyesi kapsamına alınmasıyla Türkiye'de büyükşehir olan il sayısı 30'a çıkacak.

Şahin ile birlikte AK Parti'nin Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat, İhsan Şener, İdris Yıldız ve Fatih Han Ünal ile İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz da teklife imza koydu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA