• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin şöhreti arttı
02 Ağustos 2014 Cumartesi 12:57

Türkiye'nin şöhreti arttı

Sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliğiyle dikkatleri çeken Türkiye, dünyanın önde gelen dergilerinin sayfalarında yüz binlerce kişiye ulaştı
Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde, İtalya, Amerika, Almanya, İngiltere ve Sırbistan'daki dergilerde yer alan Türkiye, ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times'ta, Japonya'nın en çok okunan dergilerinden Adventur King'in haziran, İngiliz The Good SPA  ile Jetway dergilerinin temmuz/ağustos sayılarında özel dosya olarak tanıtıldı.
 
Her sayısında bir ünlünün farklı ülkelerdeki hikayelerine yer veren Adventur King dergisinde, aktör Yosuke Kubozuka'nın gözünden Türkiye yansıtıldı.
 
Kubozuka'nın İstanbul'un tarih kokan sokaklarında ve Bodrum'da çekilen fotoğraflarıyla süslenen dergide, Türk kültürünün zenginliği, misafirperverliği ve mutfağı geniş yer aldı.
 
İngiliz dergileri de yönünü Türkiye'ye çevirdi
 
Türkiye'ye en çok turist gönderen ilk beş ülke arasındaki İngiltere'nin önemli spa rehberlerinden The Good Spa Guide da Türkiye'nin termal turizm destinasyonlarını ayrıntılı olarak sayfalarına taşıdı. 
 
Yüz binlerce kişiye ulaşan dergi, termal kaynakları ve spa merkezleriyle hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktalarından Afyon'u, kentteki spa merkezleriyle tanıttı. Dergi, Hititlerden Romalılara, Bizans'tan Osmanlı'yı topraklarında barındıran kentin, zengin mineral suyunun da pek çok hastalığa şifa olduğunu da belirtti.
 
İngiliz seyahat dergisi Jetaway de son sayısında Türkiye'yi A'dan Z'ye anlattı. Dergi, eşsiz plajları ve çevresindeki trekking alanlarıyla Türkiye'nin en bilinen destinasyonlarından Antalya'ya ise haber dosyasında ayrıca yer verdi.
 
Baklavanın cazibesi
 
Öte yandan, The New York Times gazetesinin seyahat ekinde de baklava ve baklavanın merkezi Gaziantep tanıtıldı.
 
Baklava imalathaneleri, çeşitleri ve ustaları hakkında bilgi verilen yazıda, şehrin tarihi ve kültürünün yanı sıra mutlaka görülmesi tavsiye edilen yerler de belirtildi. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA