• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin önemi artıyor
11 Mart 2012 Pazar 10:17

'Türkiye'nin önemi artıyor'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gelişen dünyada Türkiye'nin öneminin giderek arttığını söyledi.

Suriye başta olmak üzere bölgede büyük yangınlar olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Deyim yerindeyse bir ateş çemberinden geçiyoruz. Türkiye'nin batısında, Yunanistan, İspanya, Portekiz, İrlanda'da büyük ekonomik krizler var. Suriye'den Fas'a kadar siyasal yapıların çözüldüğünü görüyoruz. Bu coğrafyada sağlam bir şekilde zemine basmamız lazım." diye konuştu.

Meridyen Derneği tarafından Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen, '21. Yüzyılda İlim ve Fikir Hayatına Katkı' başlıklı toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Birçok konuda konuşan Bakan Davutoğlu, "İnsanlığın bütünü için fikir üretemeyen hiç kimse kendi milleti için de fikir üretemez. İnsanlığın varoluşuyla ilgili hiçbir ideali taşımayan bir toplum kendi toplumunu da ayakta tutamaz." ifadelerini kullandı.

"Bütün büyük fikirler, büyük krizlerin içinden çıkmıştır. Büyük kriz yaşamayan zihinler, büyük çözüm üretemezler." diyen Davutoğlu, "Biz büyük meydan okumalarla karşı karşıyayız. Bugün bulunduğumuz konum ne olursa olsun, geleceği biz şekillendireceğiz. Şimdi nerede konuşursak konuşalım, 'Türkler acaba ne düşünüyor?' diye düşünüyorlar. Suriye başta olmak üzere bölgede büyük yangınlar var. Deyim yerindeyse bütün bölge olarak bir ateş çemberinden geçiyoruz. Türkiye'nin batısına baktığımızda, Yunanistan, İspanya, Portekiz, daha da yukarıya bakınca İrlanda'ya kadar büyük ekonomik krizler var. İnsanlar bizim 1999 yılında yaşadığımız krizin daha büyüğünü yaşıyorlar. Bir de bunlar krizi tanımayan toplumlar. Suriye'den Fas'a kadar siyasal yapıların çözüldüğünü görüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu coğrafyada sağlam bir şekilde zemine basmamız gerektiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Önce kendimizden emin olacağız. Sahip olduğumuz kadim birikim ile modernite birikimini en iyi anladığımızdan emin olacağız. 21. yüzyılın ilmi önderlerini yetiştireceksek, bu iki unsuru bünyesinde barındıranlarla yetiştireceğiz. Sonra da bunu bir araya getirip, küreselleşmenin sorunlarına çözüm üreteceğiz. Bu anlamda basılan yer doğruysa, geleceğe bakışı da sağlam olur." dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Davutoğlu'na 1626 yılında çizilmiş olan orijinal Ortadoğu haritası hediye edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA