• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin kaderine artık çeteler karar vermeyecek
21 Mayıs 2011 Cumartesi 20:02

Türkiyenin kaderine artık çeteler karar vermeyecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bundan sonra küçük siyasi hesapların, oyunların, perde gerisinde Türkiye'nin kaderini çizmek isteyenlerin ve çetelerin karar verdiği bir Türkiye'nin olmayacağını söyl
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bundan sonra küçük siyasi hesapların, oyunların, perde gerisinde Türkiye'nin kaderini çizmek isteyenlerin ve çetelerin karar verdiği bir Türkiye'nin olmayacağını söyledi.
     Seçim çalışmaları kapsamında Seydişehir'e gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti.
     Anadolu topraklarında oturanların acziyete tahammülü olmadığını ifade eden Davutoğlu, bu topraklarda oturanların kudretli ve şefkatli olmak zorunda olduğunu, kendilerinin de bunun için yola çıktıklarını belirtti.
     ''Yakın zamana kadar ülkeyi 70 cente muhtaç edenler, 2001'de birkaç milyar dolarcık için bu aziz milleti IMF kapılarında para istetenler, bu ruhu anlayamaz'' diyen Davutoğlu, ''İşte bu ruhla biz diyoruz ki; kudretli bir devlet istiyoruz. Başı dik bir milletin kudretli devleti olur, aciz devleti olmaz. Onun için güç almaya Seydişehir'e geldik. Güçlü devlet 'Dünyanın neresinde bir ihtiyaç sahibi olan varsa ona yetişen davet' demek'' dedi.
     Pakistan'daki sel felaketinin ardından bölgeye herkesten önce Türkiye'nin yardım ettiğini, Haiti'de yaşanan depremin ardından bölgeye ilk önce Türk uçağının indiğini ifade eden Davutoğlu, kimin yardıma ihtiyacı varsa, Türkiye'nin o yardımı isteyenlerin yanında olduğunu vurguladı.
     Gerçekleştirdikleri tüm hizmetleri halkın desteğiyle yaptıklarını dile getiren Davutoğlu, 2023 yılında Türkiye'yi bir cihan devleti olarak görmek istediklerini belirtti.
     Afrika'da büyükelçilikler açtıklarını anlatan Bakan Davutoğlu, şunları kaydetti:
     ''87 yılda 2 büyükelçilik açtığımız Afrika'da, 2 senede 18 büyükelçilik açtık. 'Afrika'nın her bir köşesinde bayrağımız dalgalansın' diye. Türk bayrağı bugün, bağımsızlığın, izzetin, onurun sembolü. Artık muhtaç olmak yok. Artık borç istemek yok. Muhtaçlara yardım etmek var. Borç isteyenlere yetişmek var. Bize bu yakışır. Kudretli devlet ne demek? Kudretli devlet vatandaşın cebinde taşıdığı pasaportun her yerde geçerli olması, saygı göstermesi demek. Onun için seferberlik ilan etik. Tüm vizeleri kaldırıyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız dünyanın her yerine gittiklerinde bir engelle karşılaşmasınlar. Bundan sonra küçük siyasi hesapların, oyunların, perde gerisinde Türkiye'nin kaderini çizmek isteyen ve çetelerin karar verdiği bir Türkiye olmayacak. Bundan sonra, başı dik aziz milletin kararlarıyla Türkiye'nin geleceği şekillenecek. Bundan sonra çıkar çevrelerine çetelere söz hakkı yok. Söz ve karar aziz milletimizindir.''
     Dışişleri Bakanı Davutoğlu, daha sonra partisinin ilçe teşkilat bürosunu hizmete açtı. Seçim bürosunun açılışının ardından MHP Seydişehir İlçe Teşkilatı'nın seçim bürosunu ziyaret eden Davutoğlu, MHP'li partililere başarılar diledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA