• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin IŞİD planı netleşti
07 Ekim 2014 Salı 10:29

Türkiye'nin IŞİD planı netleşti

Türkiye IŞİD tehdidine yönelik planını netleştirdi. "Eğit - Donat" planıyla ılımlı muhaliflere bot, kamuflaj, çadır gibi teçhizat verilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Esad'a hem de IŞİD'e karşı savaşan Suriye'deki muhalifleri desteklemek için gündeme getirdiği "eğit-donat" formülünün ayrıntıları belli oldu. Sabah'ın haberine göre;  Suriye topraklarında kurulacak güvenli bölgelerde uygulanacak formül, sadece ılımlı muhalifleri kapsayacak. Formüle göre, muhaliflere öncelikle ateş, sonra hayatlarını idame ettirmeye dönük eğitimler verilecek, bot, kamuflaj ve çadır gibi teçhizat desteğinde bulunulacak.
MUHALİFLERLE YOLA DEVAM
MİT'in bölgedeki çalışmaları ara vermeden sürdürdüğüne de vurgu yapan Erdoğan, Suriye muhalefetine tam destek verilmesi gerektiği mesajını vermişti. Hem IŞİD'e karşı savaşacak hem de Esad rejimine karşı mücadele edecek ılımlı Suriye muhaliflerinin desteklenmesini isteyen Ankara, radikal grupların dışlanarak ılımlı gruplarla yol alınması gerektiğini düşünüyor. Erdoğan'ın gündeme getirdiği eğit-donat formülüyle de bu stratejinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Askeri kaynaklara göre destek planı kapsamında 3 adım atılacak. Planda eğitim ve lojistik destek ön plana çıkıyor.
TÜRKMENLER ÖNCELİKLİ OLACAK
Eğit-donat formülü PKK ve onun uzantılarını kapsamayacak. Askeri kaynaklar, "Kimse PKK ve uzantılarına eğitim verilecekmiş gibi bir beklenti içine girmesin" diyerek, ateş eğitimlerinin ve diğer eğitimlerin sadece ılımlı muhaliflere verilebileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca bölgede hem IŞİD'e hem de Esad rejimine karşı Türkmenlerin de savaştığı hatırlatılarak, Türk askerinin vereceği eğitim ve teçhizatta Türkmenlerin ön planda tutulabileceğine vurgu yapılıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA