• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin gıda güvenliği sorunu yok
30 Haziran 2013 Pazar 13:59

Türkiye'nin gıda güvenliği sorunu yok

Türkiye'nin 76 milyon nüfus ile 30 milyon turisti beslediği, üzerine de 15 milyar dolarlık gıda maddesi ihraç ettiği belirtilerek, gıda güvenliği açısından bir sorun olmadığı kaydedildi.

Türkiye'deki gıda güvenliği uygulamaları hakkında soruları yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, gıda güvenliğinin bir ülkenin, kendi toplumuna ihtiyaç duyduğu bütün gıdaları, en azından olması gereken protein ve karbonhidrat kaynaklarını temin etmesi anlamına geldiğini belirtti.

Bu yönden Türkiye'nin hiç bir sıkıntısının olmadığını vurgulayan Burak, "Türkiye gayet güvenli bir ülke. 76 milyon nüfusu, 30 milyon turisti besliyoruz. Üzerine 15 milyar dolarlık da gıda maddesi ihraç ediyoruz. Bu anlamda Türkiye'nin gıda güvenliği açısından bir sorunu yok" diye konuştu.

Burak, dünyadaki kuraklık, seller, iklim değişikliği gibi konuların gıda güvenliğini tehdit eden sorunlar olduğuna dikkati çekerek, bu tehditlere karşı tedbirli olmak gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin bu konuda gen bankalarını ve Kuraklık Test Merkezi'ni kurarak, gelecekteki olası her türlü riske karşı tedbiri aldığını belirten Burak, "Türkiye bu konuda dünyanın en güvenli ülkelerinden bir tanesi" dedi.

Gelecek için zor şartlara dayanıklı ürün, teknoloji, sistem geliştirmenin, arazi toplulaştırma projesinin, miras yoluyla arazilerin bölünmesini engellemeye ilişkin yasa tasarısının çok önemli projeler olduğunu ifade eden Burak, "Bunlar da hayata geçtiğinde tarımla ilgili Türkiye'de hiç bir sıkıntı olmayacak" ifadesini kullandı.

Burak, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) ile ilgili haberlerin son dönemlerde gündemi meşgul ettiğinin de sorulması üzerine, Türkiye'de GDO ile ilgili de bir sıkıntının olmadığını sadece yanlış bilgilendirme ve yanlış anlaşılmalar sonucu tartışmaların ortaya çıktığını belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA