• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin en kapsamlı kongre ve gösteri merkezi
22 Şubat 2020 Cumartesi 14:10

Türkiye'nin en kapsamlı kongre ve gösteri merkezi

Selçuklu Kongre Merkezi'nin Türkiye'nin en kapsamlı, Anadolu'nun da en büyük kongre ve gösteri merkezi özelliğini taşıdığını dile getiren SKM Genel Müdürü Fatih Kocagüzel, "Fuarlar, konserler, sergiler, tiyatrolar, söyleşiler, paneller ve daha birçok etkinlikle Selçuklu Kongre Merkezi, ülkemizin alanında en kapsamlı kongre merkezi niteliğini taşımaktadır" dedi.

selcuklu-kongre-merkezi-8.jpg

Selçuklu Kongre Merkezi'nin çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten SKM Genel Müdürü Fatih Kocagüzel, "Kongre merkezimiz, 2017 Ekim ayında Cumhurbaşkanımız tarafından açılmıştır. 2018 yılı Mart ayından beri de Jalal Management firması tarafından işletilmektedir. Selçuklu Belediyemiz tarafından Konya’ ya kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi şu ana kadar 580’in üzerinde etkinliğe ev sahipliği yaparken 1 milyonun üzerinde de misafir ağırladı.’’ diyerek sözlerine başladı.

selcuklu-kongre-merkezi-1.jpg

Fatih Kocagüzel,  ’’SKM aynı zamanda Anadolu’nun sosyo-kültürel yapısı da zenginleşmeye başlamıştır. Şu ana kadar elde ettiğimiz veriler ışığında; Ankara, Eskişehir, İzmir, Afyon, Karaman, Aksaray ve Adana gibi şehirlerden SKM’ de gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinliklerine ciddi bir katılımın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası kongreler, fuarlar, söyleşiler, düğünler ve özel davet organizasyonları gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

selcuklu-kongre-merkezi-9.jpg

SKM ALANINDA BİR NUMARA

Türkiye’nin en kapsamlı, Anadolu’ nun en büyük ve ihtişamlı kongre merkezinin Selçuklu Kongre Merkezi olduğunu söyleyen Fatih Kocagüzel, "Çok farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaktayız. Fuarından konserine, sergisinden tiyatrosuna, söyleşisinden paneline, ürün lansmanından konferansına, iftarından düğününe kadar birçok farklı alanda hizmet vermekteyiz. Yoğun etkinlik takviminin yanı sıra, en son ‘Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’ ne, hemen önce de Ekim ayında ‘ Konya Kitap Günleri ‘ etkinliklerine ev sahipliği yaptık. Konya Kitap Günleri bizler için oldukça güzel geçti. 10 günlük süre zarfında 522 bin ziyaretçiyi merkezimizde ağırladık.  Anadolu’nun en büyük kitap fuarı, Türkiye’de de gerçekten çok ses getirdi. İnşallah buna benzer etkinlikler her geçen yıl artarak devam ederek Konya’ mızın tanıtımına çok büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

selcuklu-kongre-merkezi-2.jpg

1 MİLYONUN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Açıldığından beri ziyaretçi sayısının 1 milyonu geçtiğini kaydeden Fatih Kocagüzel, "Açıldığımız günden bu yana, 580’in üzerinde etkinlik yaptık. 1 milyonun üzerinde misafir ağırladık. Güzel bir oran yakaladığımıza inanıyoruz ve her geçen yıl bu sayının artacağına inanıyoruz. Özellikle SKM’ de gerçekleşen Kültür-Sanat etkinlikleri bölgede hiçbir yerde yapılmamaktadır. Örneğin başkentimiz Ankara’da bile bu sayıda etkinlikler bulunmamaktadır. Ya tiyatro, ya konser, ya söyleşi ya da fuar ve kongrelerle sürekli organizasyonlar düzenlemekte, takvimimizi dolu geçirmekteyiz" şeklinde konuştu.

selcuklu-kongre-merkezi-3.jpg

ÜST DÜZEYDE SALONLAR VE ÖZEL ALANLAR

Selçuklu Kongre Merkezi’ni öne çıkaran önemli unsurlardan birisinin de; Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan bu özel binanın, gerek salonlarının üst düzey olmasından gerekse modern mimarisinden geldiğini dile getiren Fatih Kocagüzel, ‘’ Toplam 35.000 metrekare kapalı kullanım alanına sahip SKM’nin, 2000 kişilik ve 1000 kişilik iki farklı kapasitede oditoryum salonları, 14 adet farklı boyutlarda toplantı salonları, cep sineması, oda tiyatrosu, amfisi, Gala yemekleri için 1200 kişilik gün ışığı alan balo salonu ve 950 araçlık açık otoparkı ile misafirlerine hizmet sunmaktadır. Eşsiz bir mimari tasarıma sahip olan SKM, 10.000 metrekare fuaye alanları ile de sergi, kokteyl, lansman gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir altyapıya sahiptir‘’ dedi.

selcuklu-kongre-merkezi-4.jpg

HER ETKİNLİK BİR SONRAKİNE REFERANS

Her etkinliğin ve her gelen sanatçının bir sonraki etkinliğe referans olduğunu kaydeden Fatih Kocagüzel, "Kongre merkezimizde sahne alan sanatçılarımızın her biri bir sonrakinin referansı olmaktadır. Sanatçılar salonu kullandıkça, sahneye çıktıkça akustiğinden ve kalitesinden etkilenmektedir. Seyirci ve sahne arasındaki iletişim çok önemlidir, bizim salonlarımızda özelikle sanatçı ile seyirci arasındaki iletişim içim tüm imkanlar en iyi şekilde tasarlanmıştır. Referansların yanı sıra, SKM’ ye etkinlik kazandırmak için çok çalışmaktayız. Konya dışında İstanbul ve Ankara’da da satış birimimiz, iş geliştirme direktörümüz bulunmaktadır. Özellikle organizatörlerle ciddi bir iletişim ağımız bulunmaktadır. Konya’ya hiç gelmemiş etkinlikleri getirebilmek için çok çalışıyoruz. 2019’un sonunda ve 2020’nin ilk 4 ayında çok önemli isimleri yine Selçuklu Kongre Merkezi’nde ağırlamaya devam edeceğiz" dedi.

selcuklu-kongre-merkezi-5.jpg

İLKLER SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ'NDE

Selçuklu Kongre Merkezi olarak ilkleri gerçekleştirdiklerini ve daha önce şehre gelmeyen isimleri Konyalılarla buluşturduklarını söyleyen Fatih Kocagüzel, "Ata Demirer Konya’ya hiç gelmemişti ve Ocak Ayı’nda SKM’de şehrimizle buluşacak. Geçmişte yaptığımız etkinliklerden örnek verecek olursak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası uzun zaman sonra SKM sahnesinde seyirciyle buluştu. Yasmin Levy, Pink Martini, Mark Eliyahu gibi Dünyaca ünlü yabancı sanatçıları Konyalı seyircilerle buluşturduk. Kudusün Zamanı Zamanın Kudusü gibi çok büyük bir prodüksiyonu yine izleyicilerle buluşturduk. Güldür Güldür Show, Güldüy Güldüy Çocuk gibi Türkiye’ nin önde gelen gösterilerini, Esaretin Bedeli, 39 Basamak, Zengin Mutfağı gibi çok önemli tiyatroları Selçuklu Kongre Merkezi’mizde ağırladık. Burada sahneye çıkan ve atmosferi gören sanatçılar ve oyuncular tekrar Konya’ya gelmek istemektedir. Bu hem şehrimiz için hem de bizler için önemli bir fırsattır. Gelen herkes güzel anılarla geri dönmektedir" diye konuştu.

selcuklu-kongre-merkezi-6.jpg

BÖLGENİN SOSYAL KÜLTÜR HAYATINA VE TURİZME SKM’ NİN ETKİSİ

Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Selçuklu Kongre Merkezi'nin insanların sosyal ve kültürel hayatlarına dokunduğunu söyleyen Fatih Kocagüzel, "Selçuklu Kongre Merkezi’miz şehrin ve bölgenin kültür- sosyal hayatına değer katmıştır ve katmaya da devam edecektir‘’ dedi. SKM sayesinde Anadolu’ nun sosyo-kültürel yapısının zenginleşmeye başladığını ve Anadolu’nun kongre turizminde ivme kazandığını dile getiren Kocagüzel, ‘ SKM;  oteller, acentalar, taşıma şirketleri gibi turizmin tüm aktörlerine olumlu etki sağlamaktadır. Dolayısıyla şehrin ekonomisine artı değer katan bu önemli merkezimizde gerek sosyal-kültürel etkinlikler, gerekse de kongre-toplantı ve fuar etkinlikleri artarak devam edecektir” diye konuştu.

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU-SÜMEYRA KENESARI

selcuklu-kongre-merkezi-7.jpg

selcuklu-kongre-merkezi-10.JPG

selcuklu-kongre-merkezi-11.jpg

selcuklu-kongre-merkezi-12.JPG

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA