• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin En Çok Oynanan Oyunu League of Legends Nedir?
17 Eylül 2021 Cuma 09:58

Türkiye'nin En Çok Oynanan Oyunu League of Legends Nedir?

Türkiye'nin En Çok Oynanan Oyunu League of Legends Nedir?

League Of Legends 2009 yılında Riot Games tarfından kurulmuş moba tarzı bir oyundur. Peki bu kadar meşhur olan League Of Legends nedir? Sıkça duyulan lol eloboost ile ne yapılır?

League Of Legends Nedir?

League Of Legends oyununun amacı iki takımın çeşitli stratejilere başvurmaları ile birbirlerinin üssündeki enerji kaynağını yıkmaktır. Takımlar beş kişiden oluşur 5 adet rol vardır. Oyunun içinde bir sürü canlı cansız obje vardır. Bu objeler nelerdir?

Şampiyonlar

League Of Legends’da yüz elli altı adet şampiyon vardır. Her şampiyonun bir adet pasif 4 adet aktif yeteneği vardır. Şampiyondan şampiyona bu değerler değişebilir

Sihirdar Büyüleri

Toplam dokuz adet sihirdar büyüsü vardır sihirdar büyüleri her şampiyon ve role göre değişiklik göstermektedir.

Rünler

Rünler oyuna girmeden, alacağınız şampiyona göre değişen çeşitli özelliklerdir. Oyun içinde rünlerin çok büyük etkisi vardır.

Minyonlar

Minyonlar oyun başladıktan otuz saniye sonra doğmaya başlayan ve oyun bitene kadar sürekli olarak belli aralıklarla doğmaya devam eden canlılardır. Minyonlar para kaynağı olarak oyunda çok önemli bir yere sahiptir.

Kuleler

Kuleler her koridorda 3 adet, üssün içerisinde ise iki adet bulunan yapılardır. Rakip üsse gitmek için kuleleri birer birer yıkmak gerekir. Dikkatli olmakta fayda vardır çünkü kuleler biraz fazla hasar verir.

İnhibitör

İnhibitör her koridorun son kulesinin arkasında bulunan minik bir enerji kaynağıdır.

Nexus

Oyunun asıl amacı nexusu yıkmaktır. Nexus minyonlara ve kulelere can veren enerji kaynağıdır. Önündeki iki kule nexusu korur.

Ejderhalar

Ejderhalar belirli aralıklarla ortaya çıkan katledildiğinde çeşitli özellikler sağlayan canlılardır. Ejderhalar özellik bakımından rakip takıma bırakılmaması gereken bir objedir.

Baron Nashor

Baron Nashor yirminci dakikada ortaya çıkan oldukça güçlü bir canlıdır. Baron Nashor takım olarak katledilmelidir. Katleden takıma çok güçlü özellikler sağlar.

Dereceli Oyun

Dereceli oyun, rütbe sisteminin olduğu oyun türüdür. Oyuncular genelde dereceli oyun oynarlar. Çünkü dereceli oyunda rekabet sistemi daha gelişmiştir. Rekabet ise oyuncuların hoşuna gider. Bazı oyuncular ise kendileri iyi oynayamadıkları için hesaplarını başka insanlara para karşılığı kastırırlar. Bu işleme eloboost denir.

https://www.uziboost.com/elo-boost ile hesaplarını ileri seviye rütbelere getirmiş birçok oyuncu vardır.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA