• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin ayıbı; Acun zirvede!
02 Şubat 2013 Cumartesi 11:49

Türkiyenin ayıbı; Acun zirvede!

Ipsosun yaptığı rol model araştırmasında Acun Ilıcalı zirvede yer aldı.
Ipsos’un yaptığı rol model araştırmasında Acun Ilıcalı zirvede yer aldı. Acun Ilıcalı, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz ve Necati Şaşmaz en yüksek popülariteye genç yaş grubu nezdinde ulaşırken, genç neslin rol modeli olarak bu isimlerin öne çıkması Türkiye’nin geleceği açısından büyük kaygı oluşturuyor.

TİMAV Genel Başkanı Abdullah E. Öksüz bu araştırma ile ilgili olarak; İpsos ve MediaCat'in rol model araştırması sonuçları, milletimizin "değer erezyonunu" net bir şekilde gösteriyor. Rol model araştırmasında ilk 50'de hiçbir düşünce, fikir ve aksiyon insanının olmaması ülke olarak insani profilimiz için oldukça düşündürücü olduğu kadar üzücüdür” diye konuştu. Türkiye’nin hızla büyük bir kültür erozyona doğru sürüklendiğini söyleyen Öksüz; Rol model araştırmasında yer bulan iki siyasiyi ( Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ana muhalefet lideri, Kemal Kılıçdaroğlu ) çıkardığımızda millet olarak nasıl bir hayat yaşadığımızı da üzülerek görüyoruz. Popüler kültür; maalesef ekran, magazin ve hedonizmden beslenen bir insan profili meydana getirmiş görünüyor.” Büyük bir genç nüfusa sahip ülkemizin, refah seviyesi artarken kültür seviyesinin de aynı paralellikte artmasını gerektiğine dikkat çeken Abdullah Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü; Sadece ekranlardan, magazinden ve hazcılıktan beslenen bir insani profil ile hangi medeniyet inşaa edilebilir, hangi davada omuz omuza verilebilir, hangi gelecek tasarlanabilir, hangi değerler geliştirilebilir, bu duruma üzülmemek elde değil. MediaCat'in Şubat sayısının kapağı ile rol model araştırmasının sonuçlarındaki paralelliğe de hepimizin dikkatini çekmek isterim.” İnsanlık adına, değerler ve kültürümüz adına dert çeken insanların çok çalışması gerektiğine vurgu yapan Öksüz, “Gençlerimizin inanç ve kültür değerleri eğitimi almasının zaruretine bir kez daha dikkat çekiyoruz. İnsanlarımızı popüler kültürün eline bıraktığımızda sonuçları ne yazık ki hep böyle garabet sonuçları görmeye mahkum olacağız. Bu bakımdan bu yıl uygulmaya konulan din ve değerler eğitiminin önemi daha net ortaya çıktı.” dedi.

ARAŞTIRMANIN KAPSAMI
MediaCat yıllardır Ipsos işbirliğiyle rol model araştırmasını sektöre sunuyor. Bu yılki araştırma Türkiye’nin tüm yaş gruplarını da kapsadı. Ipsos’un 2011 senesinde 15-35 yaş arası gençlerin rol modellerini tespit etmek amacıyla yürüttüğü ‘Gençlerin Rol Modelleri’ araştırmasının kapsamı 2012 versiyonu için genişletildi ve 36-45 ve 46-60 yaş gruplarını 2012 yılı rol modeller araştırmasına dahil edildi. Ipsos’un MediaCat için yürüttüğü araştırma 12 Kasım - 9 Aralık tarihleri arasında 12 ilde gerçekleştirildi ve yarısı kadınlar, diğer yarısı erkeklerden oluşan 1200 kişi temel alındı. En az bir ünlünün belirtildiği cevapların değerlendirildiği çalışmada ilk belirtilen ünlü kişilik üç, ikinci sırada belirtilen iki ve üçüncü sırada belirtilen ise bir puan elde etti.

YAŞA GÖRE DEĞİŞİYOR
Acun Ilıcalı, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz ve Necati Şaşmaz en yüksek popülariteye genç yaş grubu nezdinde ulaşırken, özellikle 46-60 yaş aralığından neredeyse hiç puan almadılar. Bunun aksine, Recep Tayyip Erdoğan ve Orhan Gencebay rol model olarak 36-45 ve 46-60 yaş gruplarının belirttiği isimler olurken, genç kitle tarafından daha az rağbet görüyorlar. Hülya Avşar ve Sibel Can’ı rol model olarak belirtenlerin yaş gruplarına bakıldığında ise daha homojen bir dağılım söz konusu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA