• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyenin ASEANa çok faydası olacaktır
04 Ağustos 2015 Salı 11:02

'Türkiye'nin ASEAN'a çok faydası olacaktır'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Umarım gelecekte biz de ASEAN'ın ortaklarından oluruz. Türkiye'nin bu örgüte çok faydası olacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Umarım gelecekte biz de ASEAN'ın ortaklarından oluruz. Türkiye'nin bu örgüte çok faydası olacaktır" dedi.

Çavuşoğlu, Güney Doğu Asya Ülkeleri İşbirliği Örgütü (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Malezya'da Başbakan Necip Tun Razak tarafından kabul edildi.

Kabulün ardından gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticaret hacmini, savunma işbirliğini artırma, DAEŞ terör örgütü ve yabancı terörist savaşçılara karşı mücadele etme konularını görüştüklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Malezya'nın Güneydoğu Asya bölgesinde Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirterek, "Umarım gelecekte biz de ASEAN'ın ortaklarından oluruz. Türkiye'nin bu örgüte çok faydası olacaktır. Malezya tarafından özel konuk olarak davet edildiğimiz için çok memnunum. ASEAN önemli bir örgüt. Malezya dahil olmak üzere birçok ASEAN üyesi ülkeyle ilişkilerimizi stratejik seviyeye çıkardık. ASEAN örgütüyle işbirliğimizi artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, ASEAN üyesi birçok ülkenin prensipte Türkiye'nin diyalog ortaklığını desteklediğini ifade ederek, örgütün bunu gözden geçirerek, olumlu karar vermesini beklediğini dile getirdi.

Türkiye'nin ASEAN ülkelerindeki temsilciliklerinin sayısını artırdığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Tüm ASEAN ülkelerinde temsilciliğimiz var. Sadece Laos'ta yoktu. Yakında Laos'ta da büyükelçilik açacağız" dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Birleşmiş Milletlerin Medeniyetler İttifakı girişimini desteklediğini anımsatarak, "Irkçılık ve İslamofobya konusunda işbirliği yapmalıyız" ifadesini kullandı.

Malezya'yı Türkiye'nin başkanlığında kasım ayında gerçekleşecek G-20 zirvesine davet ettiklerini belirten Çavuşoğlu, Rohingya Müslümanlarına el uzattığı için Razak'a teşekkürlerini ilettiğini kaydetti.

Norveç Dışişleri Bakanı Brende ile görüşme

Çavuşoğlu ayrıca Norveçli mevkidaşı Borge Brende ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede, İsrail-Filistin meselesi, Filistin'e yapılan uluslararası yardımlar, Suriye, Irak ve Yemen'deki son gelişmeler ve DAEŞ ile mücadele konuları istişare edildi.

Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'de son dönemde meydana gelen terör saldırıları ve terörle mücadele konusunda mevkidaşını bilgilendirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA