• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeden İsraile ikinci veto darbesi
24 Nisan 2012 Salı 09:08

Türkiye'den İsrail'e ikinci veto darbesi

Geçen yıl İsrailin NATO nezdinde bir temsilcilik açmasını engelleyen Türkiye, şimdi de 20-21 Mayısta Chicagoda yapılacak NATO zirvesine İsrailin katılmasını veto etti.
Geçen yıl İsrailin NATO nezdinde bir temsilcilik açmasını engelleyen Türkiye, şimdi de 20-21 Mayısta Chicagoda yapılacak NATO zirvesine İsrailin katılmasını veto etti.

Karar 19 Nisan’daki dışişleri bakanları toplantısında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından aktarıldı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’nin İsrail’e karşı sadece NATO değil birçok uluslararası kurumda blokaj uyguladığını hatırlatarak, “İsrail, Mavi Marmara olayı nedeniyle Türkiye’den özür dileyip, tazminat ödemeyi kabul edene kadar bu tür uygulamalar devam edecektir” dedi. Ancak Türkiye’nin bu tavrı, NATO dışişleri bakanları toplantısında başta NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen olmak üzere katılımcıların tepkilerine yol açtı.
Bakanlar uyardı
 
Türkiye’nin başta Akdeniz Diyalogu olmak üzere İsrail’in ortaklık ilişkisi içinde katılım gösterdiği faaliyetlerde yer almamasının ‘ittifak içindeki yerleşik ortaklık değerlerine’ uygun olmadığını ifade eden bazı bakanlar, Türkiye’den İsrail’le yaşamakta olduğu ‘ikili meselesini’ NATO’ya taşımaması gerektiği uyarısında bulundu. Bazı bakanlarsa Türkiye’nin vetosunu sürdürmesi durumunda, kendilerinin de Mısır, Moritanya, Cezayir gibi diğer Akdenizli ülkelerin Akdeniz Diyaloğu’na katılımlarını engelleyebilecekleri tehdidi savurdu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA