• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyeden 5 yıl sonra bir ilk!
17 Mayıs 2017 Çarşamba 10:38

Türkiye'den 5 yıl sonra bir ilk!

Ekonomi Bakanlığı Dış İlişkiler Kurulu, Birleşik Arap Emirlikleri ile gerilen ilişkilerin yerini iyimser bir havaya bırakmasının ardından Dubai'ye ilk resmi heyeti gönderdi.

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri İş Konseyi Dubai'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Konsey Başkanı Mehmet Habbab başkanlığındaki heyette Türkiye’nin kimya sanayi, gayrimenkul, inşaat ve tekstil sektörlerinde üst düzey temsilcileri yer aldı.

İKİLİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Dubai’ye 5 yıl aradan sonra gerçekleştirilen ilk iş heyeti ziyaretinin önemini vurgulayan Habbab, iki ülke arasında liman işletmeciliği, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yatırım fırsatlarını işaret etti. Habbab, Dubai sermayesi ile Türk iş dünyasının tecrübesinin biraraya getirilmesini istediklerini söyledi. Toplantıda DEİK ile Birleşik Arap Emirlikleri Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu arasında İş Konseyi İşbirliği Protokolü imzalandı. Türk heyeti, Jebel Ali Serbest Bölgesi(JAFZA)’nde incelemelerde de bulundu.

MOLDOVA İLE BİR MİLYAR $'LIK HEDEF

DEİK'in geçen hafta aktif rol aldığı bir başka etkinlik ise Başbakan Binali Yıldırım’ın Moldova ziyareti oldu. Moldova temaslarını anlatan DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk özel sektör heyetinin de verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini söyledi. Vardan, Moldova'ya 240 milyon dolarlık ihracatın olduğunu söyledi.. Mevcut ticaret rakamlarının yeterli olmadığını belirten Vardan, Türkiye'nin Moldova'ya ihracatını ilk olarak 500 milyon dolara, uzun vadede ise 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA