• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye’deki sığınmacılara maddi yardım edeceğiz
05 Eylül 2015 Cumartesi 11:01

'Türkiye’deki sığınmacılara maddi yardım edeceğiz'

David Cameron ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

Cameron, açıklamaları sırasında son dönemlerde Avrupa’nın karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin göç krizi olduğunu kaydeden Cameron, yılın ilk 6 ayında Akdeniz üzerinden Avrupa’ya 220 bin kişinin geçtiğinin tespit edildiğini kaydetti.
Cameron, ''Bu insanlar farklı ülkelerden ve farklı koşullar nedeniyle geliyorlar. Bazıları, Avrupa'da daha iyi bir hayat bulmak için ekonomik nedenlerle birçoğu da çatışmadan kaçıyor. Mariano’nun da söylediği gibi, bu ikisi arasında ayrım yapmak çok önemli. Son haftalarda, Türkiye’den Doğu Akdeniz’e geçişlerin sayısında büyük bir artış olduğunu gördük. Bu insanların büyük bir kısmı Suriyeli. Önce Esed tarafından ardından da DAEŞ tarafından korkmuş 11 milyondan fazla kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı'' dedi.
''91 MİLYON DOLAR YARDIM YAPILACAK''
İngiltere’nin tarihi boyunca yaptığı gibi mülteciler için daha fazlasını yapacağını kaydeden Cameron, ''5 bin Suriyeli için barınak tedarik ettik ve bugün Lizbon'da yaklaşımımızı genişlettiğimizi ve bölgede mevcut olan BM kamplarında daha fazla Suriyeliler için yerleştirme teklif ettiğimizi açıkladım. Bu planların detaylarını sivil toplum kuruluşları ve ortaklarıyla ele alacağız'' açıklamasını yaptı.
Diğer ülkelerin bu yardım düzeyine ulaşmadığını vurgulayan Cameron, ''Halen Suriye’de bulunan Suriyelilere yaklaşık 91 milyon dolar yardım yapılacak. Geri kalanı da Suriyeli sığındığı kaldığı Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelere gönderilecek. İngiltere, mantığı ve kalbi ile hareket edecek'' açıklamasını yaptı.
Kaynak : İHA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA