• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyedeki en geniş hayvancılık bölgesi
25 Mayıs 2011 Çarşamba 13:15

Türkiye'deki en geniş hayvancılık bölgesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'ya yapılacak Organize Hayvancılık Bölgesi projesine katılacak 9 firma yöneticisiyle bir araya gelerek projeyi değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'ya yapılacak Organize Hayvancılık Bölgesi projesine katılacak 9 firma yöneticisiyle bir araya gelerek projeyi değerlendirdi.

Meram Konak Lokantası'nda düzenlenen toplantının ardından projeye katılan firma yetkilileri ile açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk hayvancılık sektörüne ciddi katkı yapacak bir adım atıldığını söyledi. Konya'nın Türkiye ekonomisinde çok ciddi bir paya sahip olduğunu, bu payı artırmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Davutoğlu, "Gerçekten büyük bir memnuniyetle gördük ki, ilgili kurumlarımız ve özel sektörümüz aslında aynı perspektifi paylaşıyoruz ve son derece güzel, sinerji yaratacak şekilde bir ekip çalışması yürütüyoruz. Konya'mız için böylesi bir ekip çalışmasının büyük önemi var. Çünkü önümüzde büyük projeler var. İnşallah Konya'mız Mavi Tünel, Hızlı Tren gibi makro projeleri daha da geliştirerek hem ulaşımda merkezi bir konuma sahip olmasını gittikçe güçlendirecek, hem de entegre bir ekonomik gelişmeyi sağlayacak" dedi.

Tarım ve hayvancılık alanında önemli bir yere sahip Konya'nın enerji, ulaştırma, kültür ve turizm ile diğer bütün sektörlerin birlikte gelişmesinin amaçlandığını kaydeden Bakan Davutoğlu, 21 milyon metrekare alanın proje için tahsis edildiğini anlattı. Bakan Davutoğlu, "Özellikle hayvancılığı geliştirmek üzere özel bir bölgenin tahsis edilmesi ve yatırım yapmayı düşünen şirketlerimizin yoğunlaşarak, bu bölgenin geliştirilmesi hedefleniyor. Konya bu alanda şansa sahip çünkü geniş alanlarımız var.

Yaptığımız çalışmalar neticesinde 21 milyon metrekarelik bir bölge bu faaliyet için tahsis edildi. Daha önce bu projeye katılacağını taahhüt eden 9 firmamız ile bugün bir araya geldik. Bu tahsis sonrasında atılacak adımların, firmaların kendi aralarındaki koordinasyonu ilgili kurumlar ve merkezi yönetimin koordinasyonunu ele aldık. Proje tamamlandığında burada 18 bin 250 büyük baş, 9 bin küçük baş hayvan yetiştirilecek. Yaklaşık 200 milyon TL'lik bir yatırım alanı oluşacak. Bu önemli bir girişim, Türkiye'de diğer benzer projelere de ışık tutacak. Seçim gezisi yaptığım ilçelerden en fazla talep gelen konulardan birisi tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerin yapılarak bu alanda ortaya çıkacak istihdam ihtiyacı. Biz bu projeyle bunların geliştirileceğini, önemli adımlar atılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, projenin hayata geçmesi için bir eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, "Bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için hemen harekete geçeceğiz. Konya'ya hayırlı olsun. Bu önemli bir adım. Türk hayvancılık sektörüne de ciddi katkı yapacak bir adım. Burada Türkiye'deki en geniş hayvancılık bölgesini oluşturma çalışmasını sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA