• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyede üretilen aracı alana teşvik
11 Eylül 2013 Çarşamba 17:48

Türkiye'de üretilen aracı alana teşvik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "2014'ün ortalarında hurda araçların trafikten çekilmesini sağlayana...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "2014'ün ortalarında hurda araçların trafikten çekilmesini sağlayana, ülkemizde üretilen araçlardan aldıkları takdirde daha fazla teşvik vermeyi planlıyoruz" dedi.
Konya’da çeşitli programlara katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Konya İl Teşkilatı'nda İl Başkanı Ahmet Sorgun, Milletvekili Gülay Samancı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Konya’da yapımı devam eden Bilim Merkezi ile ilgili konuşan Bakan Ergün, “Konya’ya ilk Bilim Merkezlerinden biri kurulmuş olacak ve ülkemiz için önemli bir merkez olacak. Ülkemizde 10 yıldan fazla zamandır siyasi istikrar sağlanmış durumda. Yarın ne olacağını herkes öngörebiliyor. Falan ülkede ne olacak onu bilemiyoruz ama bizim ülkemizde ne olacağını biliyoruz. Ülkemizde borcumuz 2’ye 3’e katlanır mı gibi bir düşünce yok artık, eskiden bu vardı” dedi.
Gazetecilerin Suriye ve Mısır ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, “Suriye’de yaşananlar, Mısır'daki askeri darbe ülkelerin geleceğini belirsiz hale getiren hadiseler. Bize yönelik etkileri açısından Mısır’da yaşananlar ülkemizdeki iş adamlarını olumsuz etkilemedi. Ama Suriye’de böyle değil. Halka karşı sıcak ilgimizi gösteriyor ve destek oluyoruz. Yeni bir düzen kurulana kadar bizim desteğimiz Suriye halkı için devam edecek. Evet bizim üzerimizde bazı yükleri var ama komşuluk ilişkileri içerisinde bunu yüklenmemiz gerekir. Seyirci kalmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

2014’TE HURDA ARACINI GETİRENE YENİ ARAÇ TEŞVİKİ GELİYOR
Hurda araçların verilerek yeni araçların alınması ilgili konuşan Bakan Ergün, "Hurda araçların 2014 içerisinde trafikten çekilmesi ve yenileriyle değiştirilmesinin teşvik edilmesi üzerinde çalışacağız. Hatta Türkiye'de üretilen araçlarla değiştirilmesi durumunda daha fazla teşvik verilmesi konusunu 2014 yılının ortalarında devreye alma imkanımız olacaktır. Çalışmalar o istikamette gidiyor" dedi.

"ODTÜ'DEKİ MARJİNAL GRUPLARIN REKLAMINI YAPMAYA GEREK YOK"
ODTÜ’te bir grup öğrencinin başörtülü öğrencilere yönelik yaptıkları ile ilgili soru üzerine Bakan Ergün, "Marjinal grupların çok da reklamını yapacak şekilde büyütmeye gerek yok. Üniversitelerimizde büyük oranda bu konu çözülmüştür ve sorun yaşanmayacaktır. Yaşandığı dönemde yüzümüzü kızartmıştır. Geçmişte bazı hukuki yaptırımlar olsaydı, o problemler yaşanmazdı. Şimdi herhangi bir durumda güvenlik güçleri, adli ve idari birimler gerekeni yapar. Öğrencilerin büyük çaplı bir problemi yok, küçük marjinal gruplar var. 30 kişinin sesi çok çıkıyor diye o üniversite onlarla adlandırılamaz, buna kimse izin vermez. Biz de hiçbir üniversiteyi öyle değerlendirmiyoruz. Öğrencilerin yüzde 99’u da birbirleriyle barışık durumdalar” şeklinde cevap verdi.

"BELEDİYE BAŞKANILIĞINA ADAY DEĞİLİM"
Yerel seçimlerin yaklaşması ile ilgili kendisinin de Kocaeli Belediye Başkan adaylığına isminin geçtiğinin sorulması üzerine Bakan Ergün net konuştu. Konya’da böyle bir soru ile karşılaşınca espri yapan ve "Bu Konyalıları ne ilgilendiriyor" diyen Bakan Ergün, "Bizim bazı arkadaşlarımız aday olabilirler. Ben onlardan birisi değilim. Her türlü ifade veya başka arkadaşlarımızın adaylığı söz konusu olabilir ama ben değilim” diyerek konuşmasını bitirdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Bakan Ergün’e tablo hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA