• Konya17 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye'de siyaset ısınırken, Dünya yanıyor!

22 Şubat 2011 16:42

Türkiye’de siyaset yeni yeni ısınmaya başlamışken, Dünya’nın gözü Arap coğrafyasında. Tunus ve Mısır’dan sonra Libya, Bahreyn, Yemen, Fas ve diğer ülkeler sırayla sömürgecilikten kurtulup kazandıkları özgürlüklerini, diktatörlüklerden de kurtarıp pekiştirme günlerindeler. Bu vesileyle tüm Arap halklarına özgür ve huzurlu günler diliyoruz. Zaferleri zaferimizdir.

Türkiye siyasetinde ise 12 Haziran antrenmanları hız kazandı. Artık milletvekilleri için yoğun bir dört aylık süreç başladı. Konya içinse hem iktidar hem muhalefet için tam bir çıkarma haftası yaşandı.

Cuma günü MHP Konya’da 12 milletvekilinin katılımıyla seçim beyannamesini açıkladı. Bu seçimde tüm gözlerin üzerinde olacağı MHP diğer seçimlere göre çok daha stratejik ve nokta atışlı kampanyalar yürüteceğe benziyor. Bu çerçevede Konya’da beyanname açıklaması önemsenmeli. Halkın değer yargıları ve halk nezdinde hükümetin puan toplayan yönleriyle ilgili pozitif açıklamaları da bu bağlamda değerlendirebiliriz.

Yeni seçim kanuna göre Konya’dan milletvekili sayısının 14’e inmiş olması MHP için de büyük bir sıkıntı oluşturabilir. Baraj sorunu aşıldığında MHP’nin aynı vekil sayısını tutturması için önceki seçimden çok daha fazla oy alması gerekecek.

Ak Parti’de ise pazartesi toplantılarında milletvekillerinden on birinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ana konu torba yasa ve 12 Haziran’da anayasayı değiştirecek halk desteğinin alınması konuşuldu.

Danışma Meclisleri toplantılarıyla Konya’nın taşrasında önemli bir ivme yakalayan iktidar partisin, bu bölgelerde seçim tarihine kadar yürüteceği çalışmalarda vekil sayılarının korunup korunamayacağının önemli işareti olacak.

Bu bağlamda daha önce de değindiğimiz Ak Parti’nin aday adayı sayısının önceki seçimlerin çok üstünde olacağı şimdiden görünüyor. Aday sayısındaki çokluk nitelikli aday seçimini etkilememeli. Bu süreçte beklenen tehlikelerden biri iktidar partisi için bu olabilir.

12 Eylül referandumu ile Türkiye açısından önemli bir kavşağın dönülmesini sağlayan Ak Parti’nin 12 Haziran seçimleri için belirleyeceği projeksiyon 12 Eylül’ü tamamlayıcı olmalı ki, il Başkanı Ahmet Sorgun’un dediği şu cümle “Bizimle yola çıkan ya da bizden sonra yola çıkan ülkelerin bizim fersah fersah ilerimizde olması bizim çalışma azmimizi artırıyor. Bunun için biz acele ediyoruz. Daha yapacağımız çok hizmet, alacağımız çok mesafe var. Bunun için gerekirse hafta sonu tatil günleri de çalışıp bu kanunların geçmesini sağladık. 12 Eylül'de halk bize Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapma yetkisi verdi. Umut ediyorum, 12 Haziran günü halkımız yine bize bu yetkiyi verecek ve biz Anayasa'yı tamamen değiştireceğizgerçek anlamına ulaşsın.

Tamda burada yeni dönem milletvekilleri için temel kriter ortaya çıkmış oluyor. Gerçekten ama gerçekten bir yönüyle farklılık ortaya koyup, sınırsız çalışmak. Yeni dönemin ilk işareti bu olmalı; Sınırsız çalışacak kimseler…

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA