• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyede en çok kullanılan sosyal medya...
01 Haziran 2016 Çarşamba 12:33

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya...

Doç. Dr. Eraslan, "Nüfusumuzun yüzde 45'i mobil üzerinden sosyal medya kullanıyor. Türkiye'deki kullanıcıların en çok kullandığı sosyal platform Facebook'tur." dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Eraslan, "Nüfusumuzun yüzde 45'i mobil üzerinden sosyal medya kullanıyor. Türkiye'deki kullanıcıların en çok kullandığı sosyal platform Facebook'tur. Onun ardından sırasıyla en çok Youtube, WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter ve Instagram'ı kullanıyoruz." dedi.

Sosyal medya üzerine kitapları bulunan Doç. Dr. Eraslan, AA muhabirine, 2016 yılının ilk 5 ayında Türkiye'deki sosyal medya kullanımına ilişkin yaptığı çalışma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İstatistiklere göre Türkiye'de 46 milyonluk aktif internet kullanıcı sayısının yaklaşık 42 milyonunun aktif sosyal medya kullanıcısı olduğuna dikkati çeken Levent Eraslan, "Nüfusumuzun yüzde 45'i mobil üzerinden sosyal medya kullanıyor. Türkiye'deki kullanıcıların en çok kullandığı sosyal platform Facebook'tur. Onun ardından sırasıyla en çok Youtube, WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter ve Instagram'ı kullanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Facebook'u en çok 20-29 yaş aralığındakilerin kullandığını ifade eden Doç. Dr. Eraslan, Facebook kullanıcılarının yüzde 63'ünün erkek, yüzde 37'sinin ise kadın olduğunu söyledi.

Levent Eraslan, "Facebook'un Türkiye'de yoğun kullanılmasının çeşitli nedenleri var. Bunlar, bilinen ve tanınan ilk sosyal medya aracı olması, yaygınlığı ve tanınırlığıdır. Kullanımının basit olması, resim ve video paylaşım olanakları da bir diğer tercih nedenidir." diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA