• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyede eğitim alanında yeni bir dönem
02 Mayıs 2013 Perşembe 13:58

Türkiyede eğitim alanında yeni bir dönem

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Yönetim Kurulu, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV)ı ziyaret etti.
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi Yönetim Kurulu, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV)’ı ziyaret etti. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım; “Önümüzdeki dönemde Konya’da beklentileri karşılayacak şekilde İmam Hatip okulları yapılması gerektiğini” söyledi.
 Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu gerçekleştirilen TİMAV’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, TİMAV Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Yıldırım; “Türkiye’de eğitim alanında yeni bir dönem başladı. Bu değişimi iyi planlamak ve gereken ihtiyaçları acilen gidermek gerekir. Konya İmam Hatip okullarına ilginin en yoğun olduğu şehirlerin başında geliyor. Bu konuda başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere herkes üzerine düşeni acilen yapmalı” dedi.
Genç nüfus açısından iyi noktada olan Türkiye’nin eğitiminde topyekûn bir kalite anlayışını oluşturması gerektiğine işaret eden Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü;  “Eski eğitim anlayışı ve modellerinin artık uygulanma şansı yok. Çocuklarımız bilgiye her an ulaşabilecek bir rahatlığa kavuştu. Ancak bu rahatlık aynı zamanda tembelliğe yol açacak gelişmeleri peşi sıra getirdi. Biz hem doğru bilgiye hızla ulaşırken hem de dinamik ve sosyal bireyler yetiştirmeliyiz. Bu konuda TİMAV toplumun inanç ve kültür değerlerine sahip çıkan eğitim projeleri üretirken, uluslar arası düzeyde rekabete açık gençleri nasıl yetiştireceğimizin de alt yapısını oluşturmak durumundadır.”
TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise kademeli eğitim sistemine geçişten sonra daha çok okula ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek, “Bu konuda başta bakanlığımız olmak üzere hayırsever vatandaşlarımız ve özellikle de bu açıklığı yüreklerinde hissedip maddi manevi desteklerini beklediğimiz işadamlarımızın eğitim noktasında katkı sağlamaları gerekiyor. Çocuklarımızı 45-50 kişilik sınıflardan kurtarıp en çok 30-35 kişilik sınıflarda eğitim yapar hale getirmeliyiz” dedi.
Başkan Öksüz “Gençlerimizi sadece okul içi değil okul dışı eğitimde de yetiştirmemiz hatta özellikle bu konuda özel çabalar göstermeliyiz. TİMAV olarak, lise ve üniversite öğrencilerimize vakfımız bünyesinde pek çok alanda özel dersler veriyoruz. Bu dersler öğrencilerimizin okulda almadıkları dersler, kişisel gelişimlerini artırmak ve bu konuda daha nitelikli hale gelmeleri konusunda çalışmalar yaparak konuya çok önem veriyoruz. Bu formasyonla yetişen öğrencilerimiz ülkemiz için kaliteli bireyler olacaktır. Kaliteli gençler demek geleceği parlak bir ülke demektir.” diye konuştu.
Ziyaret sebebiyle gösterilen yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım; “TİMAV’ı misafir etmekten mutluluk duyacaklarını, kapılarının ve kalplerinin TİMAV’a her zaman açık olduğunu” dile getirerek sözlerini noktaladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA