• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyede Ebola önlemleri
28 Ağustos 2014 Perşembe 14:19

Türkiye'de "Ebola" önlemleri

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, "Havalimanlarında çalışan tüm kurum ve kuruluşlara Ebola hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili detaylı bilgi paylaşımı yapılıyor" dedi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Ebola salgınına karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü'nün salgın uyarısı verdiği günden beri özellikle o bölgeden gelen uçakların yolcu listeleri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumuyla paylaşılarak 3 hafta süreyle aile hekimleri vasıtasıyla takipleri yapılıyor" dedi. 
 
Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ebola virüsünün bulaşması ve bu hastalıktan korunma yolları konusunda bilinçlendirme çalışmalarına önem verdiklerini anlatarak, şunları söyledi: 
 
"Müdürlüğümüze bağlı olup yurt dışına seyahat eden vatandaşlara seyahat sağlığı hizmeti sunan merkezlerimizin sayısını, 32'den 43'e çıkardık. Seyehat sağlığı internet sitemiz www.seyahatsagligi.gov.tr aracılığıyla salgınla ilgili tüm bilgiler düzenli olarak vatandaşlarımızla paylaşılmakta. Uluslararası enfeksiyon risklerinin artması üzerine 444 77 34 numaralı Seyahat Sağlığı Danışma Hattı 7 gün, 24 saat gerek seyahat öncesi, gerekse seyahat sırasında sağlık danışmanlığı hizmeti verilmektedir." 
 
"Ebola hastalığı için referans hastaneler belirlendi"
 
Önlemler kapsamında, uluslararası giriş noktalarında halk sağlığı riskleri için acil eylem planları hazırlandığını, ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla gerekli saha tatbikatlarının yapıldığını vurgulayan Hatipoğlu, "Birimlerimizdeki olası vaka yönetimi, Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası sağlık tüzüğüne uygun tedbirler alınarak yapılıyor" diye konuştu.
 
Giriş noktalarındaki birimlerin özel koruyucu kıyafetler dahil gerekli donanımlara sahip olduğu bilgisini veren Hatipoğlu, şunları kaydetti:
 
"Dünya Sağlık Örgütü'nün salgın uyarası verdiği günden beri özellikle o bölgeden gelen uçakların yolcu listeleri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumuyla paylaşılarak 3 hafta süreyle aile hekimleri vasıtasıyla takipleri yapılıyor. Havalimanlarında çalışan tüm kurum ve kuruluşlara Ebola hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili detaylı bilgi paylaşımı yapılıyor. Sağlık Bakanlığı, Ebola hastalığıyla üzerine topladığı Bilim Kurulu'nda tüm kuruluşlara için bir yol haritası düzenledi. Olası vakalarda Ebola hastalığıyla ilgili referans hastaneler belirlendi."
 
Hüsem Hatipoğlu, Türk Hava Yolları (THY) ile koordinasyon içinde çalıştıklarını, gerekli tedbirleri süratle aldıklarını belirterek,  bütün yetkililerin konuyla ciddi şekilde ilgilendiğini söyledi.
 
THY yönetimiyle yaptıkları toplantılarda sürekli yeni kararlar aldıklarını ve kurum içinde yaptıkları toplantılarla personelle bunu paylaştıklarını anlatan Hatipoğlu, vatandaşlarla da bu kararları zaman zaman paylaşacaklarını vurguladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA