• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyede bir ilk
27 Temmuz 2010 Salı 14:36

Türkiye'de bir ilk

Türkiye'nin ilk özel ulusal Kürtçe televizyon kanalı yayın hayatına başladı
Birbirinden güzel yapımlarla seyircisiyle buluşan Dünya TV, düzenlenen törenle test yayınına girdi. Yaklaşık 3 aydan beri ekranlarda logosu dönen televizyon, düzenlenen mütevazi bir törenle test yayınlarına başladı. Seyircinin merakla beklediği Dünya TV, birbirinden farklı yapımları ekrana taşıyacak. Bölgenin gülen yüzüne ekrana taşımaya hazırlanan Dünya TV, kendi yapımlarının tanıtımına başladı. 13 aylık hummalı bir çalışmanın ardından test yayınlarına başlayan Dünya TV, Gaziantep merkezli yayın yapacak.

Televizyonun açılışına, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Samanyolu Yönetim Kurulu Üyesi Fetin Kazancı, Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar ve bölgenin önemli isimleri katıldı. Açılışta konuşan Dünya TV Genel Müdürü Remzi Ketenci, Ramazan ayına ilişkin bir müjde de verdi. Ketenci, Şanlıurfa Balıklı Göl'den bir ay boyunca iftar programı yapacaklarını belirtti.

Bu programın bölgenin tanıtımı adına önemli olduğunu söyleyen Ketenci, bölgenin güzelliklerini seyirciye aktaracaklarını ifade etti. Dünya TV'de sevilen diziler Kürtçe'nin yanı sıra farklı dil seçenekleri ile de izlenebilecek. Mevan, Dengbej, Denge Gel gibi kendi yapımları ile Dünya TV, bölgenin güzelliklerini ekranlarınıza getirecek. Haber bültenleri ile de bölgeye ilişkin sıcak gelişmeler ekranlara gelecek. İş dünyası ve spor aktif programları ise bölgenin ekonomi ve spor gündemini izleyicileri ile buluşturacak.

Dünya TV'de büyüklerin yanı sıra çocukları da bekleyen güzel programlar olacak. Samanyolu'ndan tanına, Tarçın ve Arkadaşları, Caillou gibi çizgi yapımlar Dünya TV ekranlarında yer alacak. Çirok ile de Kürtçe masallar ekranlar da yer alacak. Dünya TV, sürprizleri çocukların vazgeçilmezi olacak. Samanyolu yapımlarından, Kader Çizgisi, Ritmini Arayan Kalpler, Büyük Buluşma, Sırlar Dünyası, Abide Şahsiyetler ve Ayna gibi önemli programlar Kürtçe olarak izleyici ile buluşacak. Dengê Gel isimli programla, halkın sesine kulak verilirken Mêvan ile bölgenin güzellikleri dünyaya tanıtılacak. Müzik, kadın aile, kültür sanat programları da izleyiciyle buluşacak. Dünya TV, Türksat 3A, Frekans: 11064 V, Seymbol Rate: 13000 FEC: 5/6'dan izlenebilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA