• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiyede 48 saat içinde deprem olacak iddiası
13 Mart 2011 Pazar 17:37

'Türkiye'de 48 saat içinde deprem olacak' iddiası

Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Okul Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü, Japonya'da olan depremin Türkiye'yi etkilediğini belirterek Türkiye'de 48 saat içinde deprem olacağını iddia etti.
Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Okul Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü, Japonya'da olan depremin Türkiye'yi etkilediğini belirterek Türkiye'de 48 saat içinde deprem olacağını iddia etti.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Okul Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü, Akdeniz'de Yunanistan'ın güneyinde ya da Girit çevresinde yıkıcı deprem işareti olduğunu belirterek "Olacak olan depremin büyüklüğü 6.0+'dır. Ayrıca, DAF üzerindeki Akdeniz bağlantısında olma ihtimali yüzde 90'dır. Antalya, Denizli, Kütahya, Konya, Erzincan sıkıştırılmış olduğu için artçılarının da buralarda olacağı görüldü. Bingöl ya da Muş'a dikkat edilmelidir" dedi.
 
Türkiye'de karınca ve bulut hareketlerini inceleyerek depremin önceden tahmin etme projesini yürüten İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Okul Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü, geliştirdiği E-Dalga ve Şok Sistemine göre Japonya'da olan depremin dünyada kıtaları etkilediğini söyledi. Bu etkiyle Akdeniz'in tetiklendiğini belirten Sütçü, şöyle konuştu: "Japonya'daki deprem dünyanın eksenini 10 cm kaydırırken Akdeniz'i de tetikledi. Çünkü aynı enlemde. İteleme sistemine göre doğru orantılı olduğu
için E-Dalga sisteminin işaretine göre Akdeniz'de 4.5 - 5.5 arası olacağı görünüyor. Şok sistemine göre ise rapor yıkıcı. Akdeniz Antalya kıyı şeridinden çıkan partiküller Konya, Ankara istikametinden doğuya ve güney doğuya doğru hareket etti. Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki faylarda sıkışmadan dolayı partikül (gaz) çıkardığı tespit edildi. Genellikle olacak deprem DAF üzerindeki fayları etkilediği için DAF üzerindeki Akdeniz bağlantısında olma ihtimali yüzde 90'dır. Antalya, Denizli, Kütahya, Konya, Erzincan sıkıştırılmış olduğu için artçılarının da buralarda olacağı görülüyor. İnegöl ya da Muş dikkat etmelidir. Depremin bu illerde de olacağı işareti var. 150 saat içinde Akdeniz'de Yunanistan'ın güneyinde ya da Girit çevresinde yıkıcı deprem işareti var."
 
İkinci bir seçeneğinde olduğunu sözlerine ekleyen Sütçü, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'den KAF, DAF ve EGE levhalarının Akdeniz ve Yunanistan'a giden kollarında partikül çıkışı yaparak Türkiye'yi soğuttu. Bu sisteme göre olacak olan depremin büyüklüğü 6.0+'dır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA