• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeler
05 Aralık 2009 Cumartesi 13:00

Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeler

Suriye, Libya ve Ürdünün Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasının ardından, Türkiyeye vize uygulamayan ülke sayısı 55e yükseldi.
Suriye, Libya ve Ürdün’ün Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasının ardından, Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısı 55’e yükseldi.

Suriye ile karşılıklı vize uygulaması, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim başkanlığında ekim ayında Halep ve Gaziantep'te yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantılarının ardından kaldırıldı.

Vize uygulamalarına Libya ile, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya ziyareti çerçevesinde Libya lideri Muammer Kaddafi ile görüşmesinin ardından, Ürdün'le ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ürdün ziyareti sırasında karşılıklı olarak son verildi.

Türkiye’ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle: Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA