• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye’de eğitimin kalitesi 20 kat arttı
23 Aralık 2010 Perşembe 12:15

Türkiye’de eğitimin kalitesi 20 kat arttı

Türkiyede eğitimin aldığı mesafeyi ele alan Gökhan Yücel, 2002de 7,5 Milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 2011de 34 Milyar TLye çıktığını Türkiyede eğitim..
Türkiye’de eğitimin aldığı mesafeyi ele alan Gökhan Yücel, 2002’de 7,5 Milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 2011’de 34 Milyar TL’ye çıktığını Türkiye’de eğitim 10 kat, hatta 20 kat yol aldığını bunun da en büyük gösterge olduğunu dile getirdi.

AK Parti Genel Merkez Ar –Ge Başkanlığı tarafından organize edilen  Siyaset Akademisi Güz Dönemi Eğitimleri sürüyor. Eğitimlerin bu haftaki konuşmacısı Milli Eğitim Bakan Nimet Çubukçu’nun Danışmanı Gökhan Yücel’di. “Eğitim ve Kalkınma” konusunda bir konferans veren Yücel, bir ülkedeki kalkınmanın kriterlerini ve eğitime etkilerini, slâytlar eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

59 ve 60. Hükümetleri’nin çabaları ile Türkiye’de eğitimin büyük mesafeler kat ettiğini söyleyen Gökhan Yücel; “Türkiye, hizmet verdiği insan ve teşkilat yapısı bakımından dünyanın en büyük eğitim bakanlıklarından birine sahip. Temel çalışma prensibi insan yetiştirmek olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı, geleceğe büyük önem veriyor. Mesela 2002’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi yalnızca 7,5 Milyar TL iken bu rakam 2011 bütçesi ile 34 Milyar TL’ye yükseliyor. Bu bile eğitimde alınan mesafeyi göstermeye yeter de artar da. Eğitimin verimi ve kalitesi ise Türkiye’deki demokrasi ve insan haklarının gelişmesi ile doğru orantılı. Yani Türkiye’de insan hakları, demokrasi ve sosyal alanda mesafe alındıkça eğitimin kalitesi de artıyor. Çünkü kimse kusura bakmasın ama vesayetin olduğu yerde kaliteli eğitimden bahsedilemez” şeklinde konuştu.
21. Yüzyıl insan modelini araştıran, sorgulayan ve gelişmeye açık gibi unsurlarla tanımlayan  Danışman Gökhan Yücel, bu yapının Türkiye’de de oturabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi. Türkiye’de eğitim sisteminin temelinin ise yapısalcılık üstüne oturtulduğunu kaydeden Yücel; “Bu sistemde öğrenciye ne kadar bilgi yüklerseniz yükleyin, öğrenci o bilgiyi kendi bilgi ve birikimi ile anlayabildiği kadarını yapılandırır ve zihnine kaydeder. Bu yüzden bir şeyi öğretirken öğrencinin seviyesine dikkat etmelisiniz. Öğrenciyi araştırmaya, sorgulamaya ve kendi çabaları ile bir şeyler öğrenmeye teşvik etmelisiniz” dedi.

Konferansın sonunda okul öncesi eğitim ile mesleki eğitimin önemine de dikkat çeken Gökhan Yücel, Türkiye’de şu an 30 ilde okul öncesi eğitimin zorunlu olduğunu hatırlattı. Söz konusu durumun önümüzdeki dönemlerde tüm Türkiye’ye yayılacağını belirten Gökhan Yücel; “Bir ülkede okul öncesi ve mesleki eğitim uygulamasının varlığı, o ülkenin eğitiminin sağlamlığı ve gençlerin geleceğinin daha garantili olması anlamına gelir. Bu yüzden Türkiye okul öncesi eğitim ile mesleki eğitime daha fazla önem vermektedir” şeklinde konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA