• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye yeniden dirilişini gerçekleştiriyor
27 Temmuz 2012 Cuma 08:50

'Türkiye yeniden dirilişini gerçekleştiriyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye tarihine dönüyor. Bu millet çok güçlü bir tarihin varisi ve yeniden bir dirilişin arifesindeyiz. Bu başarılıyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın 2012 Londra Olimpiyatları sebebiyle Türk heyeti ve İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarının oluşturduğu sivil toplum örgütlerinin yöneticileri onuruna Berkeley Otel'de verdiği iftar yemeğine katıldı.

2012 Londra Olimpiyatları'nın Türkiye için çok farklı olduğunu kaydeden Erdoğan, olimpiyatta ilklerin yaşandığını belirtti. Olimpik ve paralimpik olarak 181 sporcuyla bu oyunlara katılındığını hatırlatan Erdoğan, olimpiyatta 16 branşta bulunmanın da Türkiye için bir ilk olduğunu söyledi. Bu olimpiyatlardan çok daha farklı sonuçlarla çıkılacağına inandıklarını anlatan Erdoğan, “Zira geliş farklı bir heyecandı, inanıyorum ki dönüşümüz de çok daha farklı heyecanlarla dolu olacak” diye konuştu.

“DÖVİZ REZERVİNDE 99 MİLYAR DOLARI YAKALADIK”

Türkiye’nin artık alışılmışı yaşayan, gündemi belirlenen bir ülke olmadığının altını çizen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye artık gündemi belirleyen bir Türkiye. Bugün gelirken arkadaşlar bir not düştüler telefonuma. Çok ilginçti. Merkez Bankamızın döviz rezervinin 99 milyar dolara ulaştığını söylediler. Halbuki fakirin hedefi yıl sonu itibariyle 100 milyar dolara ulaşmaktı. Şu anda yıl sonuna daha 5 ay var ama 99 milyar doları yakaladık. Temennim odur ki inşallah 100 milyar doların üstüne çıkmak suretiyle, ki biliyorsunuz göreve başladığımızda Türkiye'nin IMF'ye olan borcu 23,5 milyar dolardı. Şimdi ise 1,7 milyar dolar. Bunu biz şu anda öderiz, bir sıkıntımız yok. Ama 2013 Nisan ayına kadar süremiz var. Çok düşük faizle bunun ödemesi yapılıyor. Bu arada IMF dünyadan birazda borç topluyor. Türkiye'den de bir şeyler istedi. Şu anda ilkeleri konuşuyoruz. 5 milyar dolar kendilerine Meksika'da söz verdik.''

“DİRİLİŞİN ARİFESİNDEYİZ”

Ekonomideki gelişmelere paralel olarak spor alanında da başarılar elde edildiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye aslında tarihine dönüyor. Bu millet çok güçlü bir tarihin varisi ve yeniden bir dirilişin arifesindeyiz. Bu başarılıyor. Bunu şimdi bizim yaygınlaştırmamız gerekiyor. Yani bakıyoruz, olimpiyatlarda hiç olmayan bir Çin olabiliyorsa Türkiye niye olmasın, olacak. 66 bayanla katılıyoruz olimpiyatlara. Bu çok önemli bir şey. Erkekler 48'de kaldı. Fark attılar. Bu da çok enteresan. Demek ki Türkiye değişim, dönüşüm içerisinde'' şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA