• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye ve Katar arasında askeri işbirliği
08 Haziran 2015 Pazartesi 10:39

Türkiye ve Katar arasında askeri işbirliği

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar'da konuşlandırılmasını öngören işbirliği anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar'da konuşlandırılmasını öngören işbirliği anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da 19 Aralık 2014 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayii ile Katar Topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşması"yla askeri eğitim, savunma sanayisi, ortak askeri tatbikat ve taraflar arasında kuvvetlerin konuşlandırılması alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi için mekanizma kurulacak.

Buna göre, kabul eden ülke, anlaşmanın uygulanması amacıyla diğer ülkenin liman, havalimanı, hava sahasını kullanmasına, topraklarında kuvvetlerin konuşlandırılmasına, tesis, kamp, birim, kuruluş ve askeri tesislerinden yararlanmasına müsaade edecek.

Türkiye ve Katar terörizmle mücadelede de işbirliği yapacak

İki tarafın askeri birim ve kuruluşları arasında işbirliği ve karşılıklı ziyaretler yapılacak. Taraflar arasında heyet değişimi olacak. Ortak manevra ve tatbikatlara katılmak üzere gözlemciler davet edilecek. Taraflar arasındaki askeri manevra ve tatbikatlara katılım sağlanacak. İkili manevra ve askeri eğitimlerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunulacak. Türkiye ve Katar, savunma sanayisi ve terörizmle mücadelede de işbirliği yapacak.

Anlaşma, tarafların herhangi birisinin diğerine gönderdiği ve kendi milli yasalarına göre anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli tüm işlemlerin tamamlandığını bildiren son yazılı bildirimin alındığı tarihten itibaren anlaşma yürürlüğe girecek ve geçerli sayılacak. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA