• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye söz sahibi olacak
09 Eylül 2013 Pazartesi 12:45

Türkiye söz sahibi olacak

Denizi, kumu, güneşi, misafirperver insanları, kaplıcaları ve dinamik hizmet gücüyle Türkiye, son yıllarda talebin arttığı "uzun süreli bakım turizmi"nde de söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Denizi, kumu, güneşi, misafirperver insanları, kaplıcaları ve dinamik hizmet gücüyle Türkiye, son yıllarda talebin arttığı "uzun süreli bakım turizmi"nde de söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Tüm dünyada yaşlı nüfus rakamlarının büyümesi, gelecek günlerde Türkiye'ye elindeki doğal ve kültürel zenginlikleri daha fazla değere çevirebilme imkanı tanıyacak.

OECD'nin 2011 rakamlarına göre Avrupa'da 2060 yılında 65 yaş üstü kişi sayısı yüzde 18; 85 yaş üstü kişi sayısı ise yüzde 12 oranında artış gösterecek. Bu artışla beraber ise yaşlıların evde bakımları da önemli bir konu olarak gündeme gelecek.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Bakanlık çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, uzun süreli bakımın sadece Türkiye'deki vatandaşların alacağı bir hizmet olmadığını, tüm yaşlıları kapsadığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde söz konusu hizmetin yüksek rakamlara sunulduğunu, hizmeti sunan profesyonel genç nüfusun da yetersiz kaldığını bildiren Çiftçi, Avrupalı'nın hizmeti başka ülkelerden karşılamayı talep ettiğini vurguladı.

-Türkiye'deki şartlar Avrupa standartlarına kavuşturuluyor

Türkiye'de uzun süreli bakım hizmetinin Avrupa standartlarında oluşturulması halinde sigorta sistemlerinin buradaki hizmeti satın alabildiğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Şu anda ülkemizde kurumsal bakım konusu, standartları yeni oluşturduğumuz, kurumları yeni yapılandırdığımız, turizme hazırladığımız bir alan. Sistem, uluslararası bir akreditasyon sistemiyle paralel. Bu kriterleri uyguladığımız zaman buradaki sigorta şirketleri de Türkiye'den hizmet alabilir hale gelecek. Orta ve uzun vadeli amacımız bu. Gerçekleştirebilmemiz halinde ülkemiz bakım turizmi konusunda da zengin bir ülke olacak. Ülkemiz zaten sahip olduğu zenginliklerle bütün şartlara sahip."

-"Farklı bakım modelleri için kaliteyi tanımlıyoruz"

Bakım turizmi konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çiftçi, bu turizm çeşidinden yararlanacakların rezidans tarzı, her kişinin ayrı ayrı özgürlük alanının olduğu mekanlarda hizmeti alabileceği modelleri geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

İhtisaslaşmış kurumlar oluşturmaya çabaladıklarını, daha profesyonel bir ekiple kaliteli hizmet sunmak istediklerini bildiren Çiftçi, her bir rahatsızlığın donanım ve hizmet sunumunun ayrı olması gerektiğine işaret etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA