• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye seninle gurur duyuyor
08 Kasım 2012 Perşembe 17:45

'Türkiye seninle gurur duyuyor'

Çankırı'da Hazımiye Medresesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'e fahri ''Baş Yaren'' unvanı verildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı'daki temasları çerçevesinde Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü'ne gitti. Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş tarafından karşılanan Gül, kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.
Rektör Savaş'ın fotoğraf çeken 14 yaşındaki kızı Rana ile sohbet eden Gül, Rektörlüğe geçti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti
Gül, daha sonra Çankırı Kalesi'ne çıktı. Yarenler tarafından çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yaren kıyafetli Çankırılılarla fotoğraf çektirdi. Gül, burada Alpaslan'ın Anadolu'nun fethi ile görevlendirdiği ve ''Çankırı Fatihi'' Emir Karatekin'in türbesine giderek, incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Cumhurbaşkanı Gül'e eşi Hayrünnisa Gül de eşlik etti.
Gül çifti türbe ziyaretinin ardından Buğday Pazarı Hazımiye Medresesi'ne geldi. Vatandaşların ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları ve alkışlarla karşılanan Gül, eşiyle kendisini bekleyenleri selamladı. Yerel kültür müzesi olarak kullanılan medreseyi gezen Gül'e, Çankırı'nın Ahilik çerçevesinde oluşan ''yarenlik geleneği'' hakkında bilgi verildi.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaren odası olarak adlandırılan bölümde Cumhurbaşkanı Gül'e geleneksel yaren fesi giydirdi ve Cumhurbaşkanı Gül'ü ''Baş Yaren'' ilan etti. Medrese içindeki tuz odasını da gezen Gül, medresenin yanındaki Buğday Pazarı Cami'sinde incelemelerde bulundu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA