• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye Şam yolunda tökezledi
26 Ekim 2012 Cuma 14:45

'Türkiye Şam yolunda tökezledi'

İngiliz gazetelerinde bugün, Türkiye'nin Suriye politikasına dair analizler dikkat çekiyor.
Guardian Gazetesi, Türkiye'nin son dönemde Suriye politikasında değişikliğe gittiğini yazdı. Financial Times Gazetesi ise yorumunda "Türkiye, Şam yolunda tökezledi" ifadesini kullandı.
İngiliz gazeteleri, Türkiye'nin Suriye politikasını irdeleyen analizlere yer verdi.
Guardian Gazetesi, sınırda tampon bölge oluşturulması ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesi taleplerinin reddedildiğine hatırlatarak, "Türkiye, ABD ve Avrupalı müttefikleri tarafından yüz üstü bırakılmış gibi hissediyor" yorumunda bulundu."Türkiye, Suriye'deki yangında büyük yaralar aldı" ifadesini kullanan gazete, Ankara'nın son önemde tutum değiştirdiğini yazdı.Gazete, Türkiye'nın; İran, Rusya ve Irak'la ilişkilerini onararak bölgesel güçler tarafından güvenceye alınacak şekilde Suriye'de bağlayıcı bir çözüm arayışına giriştiğini yazdı.Ankara'nın giderek derinleşen Şii-Sünni gruplar arasında köprü kurmayı umduğu da belirtildi.
 
BÖLGESEL YAKLAŞIM İSRAİL'İ İÇİNE ALABİLİR
Guardian'a göre; Türkiye'nin bölgesel yaklaşımı İsrail'i de içine alabilir.
Gazeteye konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Türkiye'nin 'her zaman bölgesel yaklaşıma inandığını ve Rusya'nın çözümün parçası olacağına dair iyimser olduklarını' söyledi.
Suriye politikasının başarısız olduğu söylemlerine karşı çıkan Davutoğlu, "Her gün kendime, bu dökülen kanı durdurmak için daha fazla ne yapılabilir diye soruyorum. Biz her şeyi yaptık" dedi.
Financial Times Gazetesi'nde ise "Türkiye, Şam yolunda tökezledi" başlıklı bir analiz dikkat çekiyor.Gazete, Türkiye'nin Libya'da Kaddafi karşıtlarını desteklemeye yanaşmadığı, aynı hatayı Suriye'de de yapmak istemediği için olasılıkları hesap etmeden Şam rejimini devirmeye çalıştığı görüşüne yer verdi.Tampon bölge kurulmasını isteyen Türkiye'ye 'çıkarları olmadığı için' ABD'den destek gelmediği belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA