• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, pozitif büyüme kaydeden sayılı ülkeler arasında yer aldı
01 Mart 2021 Pazartesi 17:54

Türkiye, pozitif büyüme kaydeden sayılı ülkeler arasında yer aldı

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin 2020 yılı büyüme verilerini açıkladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, açıklanan büyüme verilerini değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin 2020 yılı büyüme verilerini açıkladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, açıklanan büyüme verilerini değerlendirdi. Başkan Öztürk şu ifadelere yer verdi: “TÜİK, yılın son çeyreğinde ekonomimizin yüzde 5,9 büyüdüğünü açıkladı. İlk çeyrekte yüzde 4,5 büyüyen Türkiye, korona çeyreği olarak adlandırılan ikinci çeyrekte -10,3 oranında küçüldü. Yılın ikinci yarısında hızlı toparlanan ekonomimiz üçüncü çeyrekte yüzde 6,3 büyüme kaydetti. Son açıklanan dördüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüme ile 2020 yılını beklentilerimize uygun olarak yüzde 1,8 büyüme ile tamamlamış olduk. Türkiye 2020’de büyüme açısından birçok ülkeden daha iyi bir performans gösterdi. Ülkemiz pozitif büyüme kaydeden sayılı ülkeler arasında yer aldı. Rakamlara göre OECD ülkeleri arasında ilk, G-20 ülkeleri arasında ikinci sıradayız.”

‘ÖZEL SEKTÖRÜMÜZ BÜYÜMENİN İTİCİ GÜCÜ OLMUŞTUR’


“Sektörler olarak değerlendirdiğimizde; sanayi sektörü yüzde 2,  tarım sektörü yüzde 4,8 büyürken, hizmetler sektörünün yüzde 4,3 küçüldüğünü görüyoruz” diyen Başkan Öztürk, “Dördüncü çeyrek verisinde yatırımlarda ise büyümenin yüzde 10,3’e yıl genelinde de yüzde 6,5’e çıktığını görmekteyiz. Sanayi üretiminde yılın ikinci yarısında başlayan artış büyümenin en önemli girdisini oluşturmuştur. Bu verilere göre oldukça zorlu geçen 2020 yılında her şeye rağmen fedakârca, özveri ile çalışan özel sektörümüz büyümenin itici gücü olmuştur. Daha yüksek oranda büyüme için her zaman çalışmaya hazır olan özel sektörümüzün taleplerini dikkate alarak 2021'de sektörlerimizin büyümeye katkısını artırmalıyız” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA