• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye otomotiv tarihinin rekorunu kırdı
12 Ekim 2009 Pazartesi 13:52

Türkiye otomotiv tarihinin rekorunu kırdı

Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar, Eylül ayındaki otomobil satışlarının Türkiye otomotiv tarihinin rekoru olduğunu belirtti. İşte rakamlarla otomotiv sektörünün Eyl

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Eylüldeki otomobil satışlarının Türkiye otomotiv tarihinin rekoru olduğunu belirterek, ''Gelecek yıl 2009 rakamlarına ulaşmamız şu an itibariyle çok zor görünüyor'' dedi.

Aybar, Çukurova Otoshow 2009 Fuarı için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, otomotiv sektöründe dünyanın 15'inci ülkesi, AB'nin ise 5'inci büyük üretim üssü olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin artık 1 milyon adete yakın otomobil ihracatını başarabilmiş bir ülke olduğuna işaret eden Aybar, ''Türkiye 2008 yılında 910 bin otomobil ihracatı gerçekleştirdi. Böylece 25 milyar dolarlık bir ihracat geliri elde edildi. Ancak, bu yıl global krizden dolayı ihracat rakamlarında geçen yıla oranla düşüş olacak'' dedi.

Global krize bağlı durgunluk yaşanırken, ÖTV indirimi süreciyle sektörün çok iyi bir performans yakaladığına işaret eden Aybar, şöyle konuştu:

''ÖTV indirimiyle rahat bir nefes aldık ve uygulama süresince yapamayacağımız, hedeflemediğimiz satışları yapma imkanı bulduk. İşin güzel tarafı özellikle fabrikalarımız daha kısa lojistik süresi itibariyle bu ihtiyaca cevap verebildiler. Böylece çalışma ve üretim imkanı çıktı. Vardiyalar 3 olarak devam etti. Otomotiv fabrikalarında herhangi bir daralma, herhangi bir işçi çıkarma olmadı. Bunlar sektör açısında çok ciddi kazanımlar.''

Aybar, Eylülde Türkiye otomotiv tarihinin rekoru olan bir ay yaşandığını, 81 bin 390 satışa ulaşıldığını belirterek, ''Bu satışlar hakikaten bir rekordur. Bu yıla kadar en fazla yapılan Eylül satışı 62 bin civarında olmuştur. Yıllar bazında bu aydaki satışlar ortalama 40-45 bin civarında gitmekteydi. Demek ki 2 katı üzerinde bir satış gerçekleşti. Bu satışlar, kamu maliyetlerinde gelir artışı, fabrikalarda verimlilik ve ticari hayatın canlanmasını sağladı'' diye konuştu.

VERGİ YÜKÜ

Türkiye'de milli gelirin AB ortalamalarının altında olduğunu belirten Aybar, ''Türkiye üretilen veya getirilen araç vatandaşımıza ulaşırken, ulaştığı fiyat AB'de insanlara ulaşan fiyattan daha yukarıda. Şimdi burada bir paradoks var. Bu paradoksun kaynağında tabii ki tescildeki vergi yükü yatıyor'' dedi.

Aybar, şunları kaydetti:

''Hedefimiz, AB'deki vergi yüklerine doğru gitmek olmalı. Görüldü ki eğer biz oraya doğru adım attığımız zaman, zaten rakamlar da ortada talep artıyor. Bu, daha fazla istihdam, üretim ve vergi geliri demektir. Yani herkes kazanıyor. İşte bizim de bundan sonra bu dengelere çok iyi dikkat ederek bu sektörü yönlendirmemiz lazım. Şimdi artık eski vergi yükleriyle yaşanan yeni bir döneme gerdik. Yani vergiler yine bildiğimiz 15 Mart öncesine döndü. Bir durağanlık olacak. Nitekim ilk sinyaller gelmeye başladı. 2010'a ne yazık ki olumlu bakamıyoruz. 2010, 2009'a göre daha geride bir netice verecektir. Gelecek yıl 2009 rakamlarına ulaşmamız şu an itibariyle çok zor görünüyor.

ESKİ ARAÇLAR

Aybar, Türkiye'de 16 yaş üstü binek ve ticari araç sayısının 3 milyon civarında olduğuna da dikkati çekerek, Türkiye'de çevre değerlerinin korunabilmesi ve geleceği bugünden kurtarabilmek adına bu otomobillerin değiştirilmesi zorunluluğu olduğunu savundu.

Aybar, şöyle devam etti:

''Şimdi artık karbondioksit emisyonu çok daha az hatta sıfır karbondioksit emisyonu olan araçlar tercih ediliyor. Eski araçların arındırılması gerekiyor. Bu konuda da, eski araçların, yeni teknolojik ve çevreyi koruyan ekonomik araçlarla değiştirmeyi destekleyen bir model uygulanmalı. Bu model Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa'da uygulanıyor. Orada uygulamanın ne kadar etkili olduğu ve uzun vadeli olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bizim de arayışımız bu yönde ve hükümetin de bu konuyu ele alması gerekir. Bunu Türk otomotiv sektörünün yararına bir mesele olarak görüyorum.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA