• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye nüfusu kadar fidan dikmek
17 Ocak 2013 Perşembe 13:38

'Türkiye nüfusu kadar fidan dikmek'

Konya nüfusu kadar fidan hedefiyle yola çıkan Konya Şeker, Konya nüfüsunu 4e katladı.
‘Konya nüfusu kadar fidan’ hedefiyle yola çıkan Konya Şeker, Konya nüfüsunu 4’e katladı. Konya Şeker Genel Müdürü Yavuz Erence, ‘‘Konya nüfusu kadar fidan hedefiyle başladığımız yolda uzun bir yol katettik. Şimdi ki hedefimiz ‘Türkiye nüfusu kadar fidan dikmektir’’ dedi.
 Konya Şeker’in sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alan ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un önderliğinde 2003 yılında başlatılan ağaçlandırma projesi tüm hızıyla devam ediyor. Konya ovasını ağaçlandırma projesine Çumra Şeker Kampüsü’nde Fidan Üretim Merkezi kurarak başlayan Konya Şeker, kampüs içerisinde en büyük kapasiteye sahip 220 dekarlık bir alan oluşturarak, 3 milyon 500 bin fidanı ağaçlandırma çalışmalarında kullanmış. Fidanların tamamına yakını Fidan Üretim Merkezi’nden sağlanmış.
Konya Şeker Genel Müdürü Yavuz Erence, Recep Konuk’un 2003 yılında başlattığı fidan dikme organizasyonlarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, ‘‘Bugüne kadar 8 Milyonun üzerinde, yaklaşık olarak 62 tane orman ve 4bin km’ye yakın yol kenarında ağaçlandırma yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu alan daha önce hazineye aitti. Pancarların üzerinde gelen toprakları fabrikada toplayarak bu verimsiz topraklara döktük ve ağaç dikimine başladık. Bizim ağaçlandırma ekibi yaz, kış demeden ağacın ekimde bünyesine zarar oluşturmayacak şekilde ekimlere devam ediyor. Şu anda 8 ayrı bölgede ağaçlandırmamız devam ediyor. Genellikle ana yol kenarlarında bulunan alanları ağaçlandırıyoruz’’ dedi.
Ağaçlandırma alanlarının denetimini bizzat Recep Konuk’un yaptığını söyleyen Erence, ‘‘Bugün itibariyle Konya nüfusunu 4’e katlamış durumdayız, yılda yaklaşık 1 milyonun üzerinde fidan dikiyoruz. Bu çalışmalarımız tüm hızla devam edecek. Ağaçların dikim aşamasından sonra bakımları da düzenli olarak yapılıyor. Sonbahar ’da ekilen fidan, baharda ekilen fidana göre yaklaşık 1 yaş fazla kazanmış oluyor. Biz özellikle sonbaharda yani 2 ayda, 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk’’ diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA