• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye neye örnek oluyor?

10 Temmuz 2013 13:05

 

 

Geçen hafta Mısır’daki olaylara atıf yaparak “Mısırlılar nasıl bir maceraya sürüklendiklerini fark ettiklerinde çok geç mi olacak” diye sormuştuk. Maalesef Tahrir’i dolduran insanlar “Darbe” nin neye karşılık geldiğini bugünlerde görerek öğrendiler.

Meşruiyeti hiçbir şekilde tartışılmayacak seçimle iş başına gelen Mursi’nin canlı yayınlarda milyonların gözünün önünde nasıl görevden alındığı izletilirken, modern çağın firavunları amaçlarına ulaşmışlardı.

 Onlar şimdilik amaçlarına ulaşmış olsalar da Mısır ve İslam Dünyası için bundan sonra geri dönülmez bir sürecinde startı verilmiş oldu.

Ortalama bir dünyalı Mısır’da son 10 günde yaşananlara bakınca, nasıl bir kandırmaca ve aldatılma içinde olduğunu çok net hissetti.

İşte bu süreçte gördüğümüz bazı gerçekler;

·                     Batı tipi demokrasi diye bir şey yoktur. Batı (ABD dahil buna) demokrasi için seçimi bir şart olarak sürmesi gereken yerde öne sürer, kendi aleyhine olan yerler için seçim sonucunda, küçük azınlıkların her isteğini yapmaktır.

·                     Batı çoğunlukla ikiyüzlüdür. Dürüstlükle pek işleri olmaz. Sadece kendilerine karşı dürüst olunmasını isterler ancak İslam Dünyasına karşı hiç dürüst olmamışlardır.

·                     Halkın %50’sinin oyunu almış bir Devlet Başkanı cunta aracılığıyla görevden alındığında bile buna “darbe” diyemezler. Onlar için darbe sadece kendi istemedikleri kişilerce yapılınca gerçeklik kazanır.

·                     Gezi Parkında polisin meşru gaz sıkma olayına pek çok lüzumsuz ülke yetkilisi müdahil olup bunu eleştirirken, Mısır’da silahsız ve sadece tepki gösteren 52 masum insanın katline bu çokbilmişler “gık” diyemediler. Sadece bu bile nasıl bir tezgah kurulduğunun en önemli işareti oldu.

·                     Türkiye hem Batı’ya hem Doğu’ya örnek olacak bir ülke olduğunu bu olayda bir kez daha gösterdi.

·                     Türkiye hiç sağa sola çekmeden, “ama”sız, lakinsiz, ancak demeden ve kıvırmadan net olarak Mursi’ye yapılan bir darbedir ve görevine iade edilmelidir diye net ifadeler kullanan dünyada tek ülke oldu.

·                     Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşmalarda, bu darbeye ortaya koyduğu çok açık tavır dünyada hiç bir lider tarafından konulamadı. Bu, Batı’daki ikiyüzlüler ve Doğu’daki takiyyeci ve işbirlikçi liderlerin maskesini daha net ortaya çıkardı.

·                     Mısır ve Türkiye örneği tüm seçmenler için, hem sandığa hem lidere sahip çıkılmasını gösterdi. Türkiye hem sandığa hem liderine sahip çıkarken, Mısır için bu iş daha yeni başladı.

·                     Yine gördük ki her ülkenin bir çapulcusu var ve bunlar uluslar arası güçlere yerli işbirlikçiler aracılığı ile satılıyorlar. Eylemleri de kendilerine verilen “para” kadar yapıyorlar.

·                     İslam Dünya’sının çilekeş ülkesi Mısır hiç tahmin edilmeyen bir şekilde bir başkaldırı gösterdi, liderine sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yaptı, yapıyor. Müslüman Kardeşler Adeviyye de bir ışık yaktı, bu ışık inşallah tüm  İslam dünyasını aydınlatacak.

·                     Müslüman Kardeşlerin bu çıkışı en çok diğer keyfi yerinde Arap liderlerini rahatsız etti. Bundan sonra onlara uyku haram olacak. Kendilerinin ne zaman halk tarafından tahttan indirileceği korkusuyla tir tir titreyecekler. Bunu engellemek için ise kendi halklarına düşman ettikleri batılı güçlere “Bu ihvan-ı bitirin” telkinleri yapacak kadar alçaklar.

 

İşte Türkiye’nin farkı bu oldu. Dünya’da kendi menfaatleri için olsa bile ikiyüzlü siyaset izlemeyen ve kim olursa olsun mazlumdan ve hakkı yenenden yana tavır aldı. Böyle bir ülke gümbür gümdür gelirse düzenin sahiplerini rahatsız eder. Konu budur.

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA