• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye Kupası Trabzonun
05 Mayıs 2010 Çarşamba 17:54

Türkiye Kupası Trabzon'un

Fenerbahçe öne geçtiğinde yer yerinden oynadı. İki kupa geliyor sevinci yaşanmaya başlandığı anda Trabzonspor'un yetenekli ayakları ortaya çıktı.
48. Türkiye Kupası Trabzonspor'un! Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor 1-0 geriye düştüğü mücadelede, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Urfa GAP Arena'da oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede Fenerbahçe 55. dakikada Alex'in klas golüyle üstünlüğü ele geçirdi, Trabzonspor bu gole 66. dakikada Umut Bulut ile karşılık verdi. Borod-mavili takıma kupayı getiren goller ise 80. dakikada Engin Baytar ve 90+3. dakikada Colman'dan geldi.

Trabzonspor'un 61. dakikada Umut Bulut ile bir şutu da direkten döndü.

Bordo-mavililer tarihinde 8. kez mutlu sona ulaşırken, son 10 yılda oynadığı 5. finalde Fenerbahçe'nin 27 yıllık büyük hasreti yine dinmedi ve kupa özlemi 28 yıla çıktı.

Urfa'da tıklım tıklım tribünler önünde oynanan ve son derece zevkli geçen mücadelede iki takım oyuncuları da sıcak havadan olumsuz etkilendi. Hakem Cüneyt Çakır iki devrede de su molası vermek zorunda kaldı.

5 MAYIS'TA BU KEZ TRABZONSPOR KAZANDI...
İki takım arasında 5 Mayıs 1996 yılında oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetiyle sona eren maç sonucunda sarı-lacivertliler şampiyonluğa uzanmıştı. Özellikle bordo-mavililer bu karşılaşmaya, 1996'da oynanan karşılaşmanın rövanşı gözüyle bakıyorlardı ve bir anlamda Trabzonspor rövanşı aynı skorla almış oldu.

ALEX'TEN KLAS BİR GOL ...
Fenerbahçe'nin en büyük silahı Alex de Souza kupa maçını da boş geçmedi. 55. dakikada Trabzonspor savunmasının bir anlık boşluğundan faydalanan Fenerbahçe, Güiza ile sol kanatta topu kaptı. Güiza ceza sahasına hareketlenen Alex'e çok iyi bir orta yaptı. Ceza sahası içinde topu göğsüyle önüne alan Alex, çevresindeki iki rakibine rağmen sol ayağının dışıyla bekletmeden, kaleci Onur'un uzanamayacağı köşeye topu gönderdi ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. 0-1.

UMUT EŞİTLİĞİ GETİRDİ...
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, kaçırdığı net fırsatların ardından golü 66. dakikada buldu. Bordo-mavililerin, Fenerbahçe ceza sahasının solundan kazandığı serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geldi. Selçuk'un penaltı noktası üzerine kestiği kavisli ortaya Umut Bulut kafa ile dokundu ve topu ağlara gönderdi. 1-1

BİTİRİCİ İSİM ENGİN...
Trabzonspor, Urfa'da üstünlüğü Engin Baytar ile buldu. 80. dakikada gelişen hızlı atakta, Colman, sol kanattan hareketlenen Engin'e müthiş bir pas attı. Topu kontrol eden Engin, ceza sahasına girdi, rakibinden kurtuldu, boşta arkadaşları olmasına rağmen şutunu attı ve topu ağlara gönderdi. 2-1.

İLK YARIDA TRABZON BASKISI...
Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor, 5. dakikada Umut ile ceza alanı içinde bulduğu maçın ilk önemli pozisyonuyla kendisini gösterdi. Daha kontrollü bir oyun anlayışıyla sahada yer alan Fenerbahçe karşısında hücum futbolunu sergileyen bordo-mavili ekip, zaman zaman kendi yarı alanına hapsettiği Fenerbahçe'ye kalesinde zor anlar yaşattı. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in yerinde müdahaleleri ve kurtarışları, ilk yarıda üstün bir futbol oynayan bordo-mavili ekibe geçit vermedi.

27 yıllık kupa hasreti olan Fenerbahçe, ilk yarıda fazla etkili görünmedi. Trabzonspor'un isabetli paslarla kalesine yüklendiği hücumlarda savunmasında açıklar veren sarı-lacivertliler, bordo-mavili forvet Umut'un ilk yarı boyunca attığı 4 şutta gol tehlikesini fazlasıyla hissetti. Sarı-lacivertli ekibin saha içinde ortaya koyduğu kötü performans ilk yarıda tribünlerine de yansırken, tribünlerin büyük bölümü tezahüratı bıraktı.

SELÇUK SAHADA...
Trabzonspor'da maç öncesine kadar oynayıp oynayamayacağı belli olmayan Selçuk İnan, teknik direktör Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Bordo-mavili takım kalede her zaman olduğu gibi Onur, savunmada Egemen, Song, Cale ve Serkan dörtlüsüyle maça başlarken, orta sahasını Selçuk, Colman, Engin Baytar, Alanzinho ve Burak beşlisiyle kurdu. Şenol Güneş'in forvetteki ismi ise yine Umut Bulut'tu.

SANTOS'UN YERİNE VEDERSON...
Fenerbahçe ise tek eksik ismi Andre Santos'tan yoksun bir kadro ile sahaya çıktı. Teknik direktör Cristoph Daum, Santos'un yerine beklendiği gibi Vederson'a şans verdi. Daum  kalede Volkan Demirel, savunmada Bilica, Lugano, Vederson ve Gökhan Gönül, orta sahada Mehmet Topuz, Emre, Selçuk ve Özer, hücumda ise Alex ve Güiza 11'ini sahaya sürdü. 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA