• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye köşe dönen silah üretimine başladı
24 Nisan 2016 Pazar 09:05

Türkiye "köşe dönen silah" üretimine başladı

Türkiye, yerli silah üretiminde önemli bir adım daha attı. Dünyada sadece ABD ile İsrail tarafından kullanılan ve hedef pozisyonuna göre sağa-sola yönlendirilebilmesiyle dikkat çeken yaklaşık 8 bin liralık Cornetshot türü silah, artık Türkiye’de de üretilecek.

Elektrik Elektronik Mühendisi Görkem Kalender, sadece ABD ve İsrail tarafından kullanılan ve artık Türkiye’de de üretilmeye başlanan Cornershot silahı hakkında bilgi verdi. Kalender, asimetrik savaş şartlarına göre üretilen Cornershot silahıyla ilgili olarak, “Silahı bir noktaya doğrultuyorsunuz köşenizden çıkmadan bölgeyi ekrandan gözlemliyorsunuz. Silahın namlusu çıkıyor, siz de güvenli bir şekilde operasyonu gerçekleştiriyorsunuz. Cornershot, silahlı kuvvetlerimizin kendi silahını ön tarafa entegre ederek ön, sağ ve sol tarafa ateş etme imkanına sahip bir ürün” ifadelerini kullandı. Gece görüş özelliği olan silahın can kayıplarını azaltması bekleniyor. Cornershot’un öncelikle Özel Kuvvetler birlikleriyle jandarma ve Özel Harekat ekiplerinin kullanacağı kaydedildi.

18 AYDA ÜRETİLDİ

 

2014 yılında AR-GE çalışmalarına başlanan ve Türk mühendisleri tarafından Ankara İvedik Organize Sanayi bölgesinde üretilen  silahın, hedef pozisyonuna göre sağ ve sol yönde konumlandırılabildiği öğrenildi. 5 mühendis ve 5 işçiden oluşan bir ekip, 18 aylık bir çalışmanın ardından teknoloji harikası Cornershot silahını ortaya çıkardı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA