• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye - İsrail maçına tepkiler artıyor
24 Temmuz 2010 Cumartesi 14:17

Türkiye - İsrail maçına tepkiler artıyor

İsrail bayan voleybol takımının bugün Ankara'da yapacağı maça tepkiler artıyor. Türk halkı, Mavi Marmara olayı hale tazeliğini korurken böyle bir maçın tertip edilmesini protesto ediyor
Bugün Ankara’da başlayacak Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finallerinde mücadele etmek üzere İsrail Bayan Voleybol Takımı dün Türkiye’ye geldi. Ankara'da Türkiye Voleybol Federasyonu Başkent Salonu'nda oynanması düşünülen maçlar 2 gün sürecek.

İstanbul’dan aktarmalı olarak gizlice Ankara Esenboğa Havalimanına gelen uçaktan yoğun güvenlik önlemleri altında inen İsrailli Voleybolcuların Polis eskortunun yanı sıra Mossad ajanları tarafından da korunduğu görüldü. İsrailli sporcular Çevik kuvvet ekiplerinin bölgede aldığı güvenlik tedbirleri arasında konaklayacakları otele geçti.

Ramada Plaza Otel'e konaklayacak olan İsrail Bayan Voleybol Takımı ilk maçını 24 Temmuz Cumartesi Saat 17:00’de Başkent Voleybol Salonunda oynayacak.

Acıları daha çok taze olan şehit yakınları ve yaralılar, İsrailli komandoların Mavi Marmara Yardım gemisine yönelik gerçekleştirdikleri katliamın üzerinden daha 2 ay geçmeden her bir ferdinin asker olduğu İsraillilerin hem de eli kanlı Mossad ajanlarıyla birlikte bu ülke topraklarında bulunmasının kabul edilebilir görülmüyor. İsrailli sporcuların maçlarını oynamadan hemen sınırdışı edilmeleri gerektiği yönünde tepkiler de hızla artmaya başladı.

Mavi Marmara platformu tarafından, şehitlerin acıları daha çok tazeyken, yaralıların durumları henüz tam düzelmemişken, hatta Uğur Süleyman Söylemez’in gemide aldığı yaradan dolayı halen Ankara’da yoğun bakımda bulunuyorken, İsrailli sporcuların hiçbir şey olmamış gibi büyük bir pişkinlikle maça çıkacak olmaları kabul edilebilir görülmüyor.

Platformun, Beşevler’de Başkent Öğretmenevi yanında bulunan Başkent Voleybol Salonunda 24.Temmuz.Cumartesi Saat 17:00’de oynanacak maç öncesi geniş katılımlı bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Basın açıklamasına katılmak üzere bölge illerden ve İstanbul’dan araçlarla konvoyların Ankara’ya doğru yola çıkacağı, İstanbul’dan yola çıkacak araçların saat 08:30’da İstanbul TEM gişelerinden topluca hareket edecekleri belirtiliyor
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA