• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye, inanılmaz başarılara imza atacaktır
12 Eylül 2011 Pazartesi 13:49

'Türkiye, inanılmaz başarılara imza atacaktır'

2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11 büyüyerek dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olan Türkiye, ikinci çeyrekte yüzde 8.8 büyüyerek Çinin ardından dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olmayı...

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.8 büyümesinin Türkiye’nin başarı performansının devam ettiğini gösterdiğini, ancak yakalanan başarının sürdürülebilir olması için reformların da devam etmesi gerektiğini bildirdi

“Türkiye, inanılmaz başarılara imza atacaktır”
Avrupa Birliği ve ABD’de yaşanan ekonomik krizlerle, Ortadoğu’da yaşanan olayların dünyada ticaretinde bir güven sorunu ortaya çıkardığını anlatan Büyükhelvacıgil, “Türk ekonomisi gösterdiği başarıyla güvenli bir liman haline gelmiştir. Büyüme performansımız bu hızla devam ederse, Türkiye yakın gelecekte inanılmaz başarılara imza atar” dedi.

Dünya ekonomileri patinaj yaparken Türkiye’nin ileriye doğru gitmesini tüm dünyanın hayranlıkla izlediğini bildiren Büyükhelvacıgil, " Artık tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde. Çünkü, Türkiye, Avrupa’da büyüme rekorları kıran, Avrupa’nın en dinamik, en hızlı gelişen, insanına iş aş üreten bir ülke haline gelmiştir. Başta Türk özel sektörü olmak üzere, büyümeye katkısı olan herkese teşekkür etmek hepimizin borcudur.

Öte yandan; Türkiye ekonomisinde olumlu hava sürerken, dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılar da halen devam etmektedir. Dünya ekonomisine entegre olan Türkiye’nin bu süreçten etkileneceği göz önüne alınarak, yeni tedbirler de geliştirilmelidir” şeklinde konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA