• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye ile Japonya dostluğu pekişecek
25 Mayıs 2010 Salı 11:14

Türkiye ile Japonya dostluğu pekişecek

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlenen Güneş-Ay-Yıldız Her Zaman Birlikte konulu el ve makine nakışları sergisi törenle açıldı.
Selçuk Üniversite Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Bölümü tarafından Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlenen “Güneş-Ay-Yıldız Her Zaman Birlikte” konulu el ve makine nakışları sergisi törenle açıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galeri’sindeki açılışa Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.
 
Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümü, El ve Makine Nakışları Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Ayla Şentürk danışmanlığında son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve tamamı el ve makine nakışlarından oluşan 61 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 
“İKİ ÜLKE ARASIDAKİ İLİŞKİ GELİŞECEK”
 
Türkiye ve Japonya arasında oldukça sıkı bir ilişki olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran,  “İki ülke arasındaki mesafe çok uzak olmasına rağmen bu mesafeyi kapatacak çok sıcak bir ilişki var. Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de Türkiye çapında kutlanan Japon yılına böylesi anlamlı bir sergiyle katkıda bulunması beni çok mutlu etti. Bu gibi etkinlikler sayesinde inanıyorum ki iki ülke arasındaki kültürel ilişkiler daha da gelişecektir. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 
Sergiye ilişkin bilgi veren Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümü, El ve Makine Nakışları Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Ayla Şentürk ise “ Türkiye’de çeşitli etkinlikler ile kutlanan Japon yılı kapsamında biz de El Sanatları Eğitimi Bölümü olarak öğrencilerimizle birlikte iki ülkenin adına yakışır bir sergi açmak istedik. Bu kapsamda ilk olarak Ankara Japon Vakfı’na bir gezi düzenledik. Vakıf kütüphanesinde Japon kültür ve el sanatlarına dair bir araştırma yaptık. Aralarından iki ülkenin güzelliklerini yansıtan eserleri seçtik. Bu eserleri çeşitli kumaşlara, iğne boyası olarak adlandırılan işleme tekniğiyle işleyerek toplam 61 eser ortaya çıkardık. Amacımız iki ülke ilişkilerini artırmak ve bunu genç nesillere aktarabilmek.” dedi.
 
Sanatseverler tarafından büyük ilgi gören sergi, 31 Mayıs Pazartesi gününü kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galeri’sinde ziyaret edilebilecek.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA