• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye ile çok yakın çalışıyoruz
14 Ocak 2015 Çarşamba 07:49

Türkiye ile çok yakın çalışıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen yabancı savaşçıların tespit edilmesi ve bu geçişin önünün kesilmesi noktasında Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen yabancı savaşçıların tespit edilmesi ve bu geçişin önünün kesilmesi noktasında Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

Harf, günlük basın brifinginde, Suriye'ye yabancı savaşçı geçişiyle ilgili sorular üzerine, bunun çok ciddi ve zorlu bir mesele olduğuna işaret ederek, bu sınırların kontrol edilmesine katkıda bulunmak adına Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerle birlikte çalıştıklarına değindi.

Tüm üye ülkelere Suriye'ye yabancı savaşçı geçişini önlemeleri çağrısı yapan BM Güvenlik Konseyi kararını hatırlatan Harf, "Bu çok zorlu bir mesele. Sınırlar çok büyük ve çoğunlukla geçirgen. Dolayısıyla Türkiye ve diğerleriyle yabancı savaşçıların tespit edilmesi ve bu geçişin önünün kesilmesi noktasında birlikte çalışıyoruz" dedi.

Harf, bir gazetecinin "Türkiye'nin sınırlarını kontrol etme konusunda yapması gerekeni yaptığını düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna, "Bunun ne kadar büyük bir zorluk olduğunu elbette biliyorlar. Ve inanın bana, Türkiye, coğrafi yakınlığı gözönüne alındığında, bundan hemen hemen diğer bütün ülkelerden daha fazla etkilenmekte. Dolayısıyla bunun bir tehdit ve sorun olduğunu biliyorlar. Bu sınırları kapatma çabası noktasında bizimle çok yakın çalışıyorlar" karşılığını verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA