• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye ile BAE arasında savunma sanayisi işbirliği
26 Mayıs 2017 Cuma 10:50

Türkiye ile BAE arasında savunma sanayisi işbirliği

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında savunma sanayisi alanında imzalanan iş birliği mutabakat muhtırası onaylandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri Genel Karargahı Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası"nın onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, her iki tarafın savunma sanayisi kabiliyetlerinin geliştirilmesine ilişkin esas ve prensiplerin belirlendiği muhtırayla savunma sanayisi ve diğer sanayiler arasında somut iş birliği ortaklığının tesis edilmesi amaçlanıyor.

İki ülke, ihtiyacı olan her tür malzeme, aksam, cihaz, teçhizat, ilgili hizmetler ve yedek parçalar ile bileşenlerin ortak araştırma, geliştirme, tasarım, üretim, bakım, onarım, revizyon ve modifikasyonunun yürütülmesi, askeri sistemlerinin geliştirilmesi ve bu amaçla ortak projelerin oluşturulması ile her iki tarafın bilimsel, teknik ve sınai kaynaklarından istifade edilmesi konusunda iş birliği yapabilecek.

Taraflardan hiçbiri diğer tarafın önceden müşterek ve karşılıklı alınmış yazılı onayı olmaksızın savunma sanayisi ürünlerini, teknik bilgileri ya da ilgili belgeleri hibe ya da satış şeklinde üçüncü bir tarafa transfer edemeyecek.

Her iki ülke eşit sayıda temsilcilerinden oluşan ve savunma sanayisi alanında iş birliği yapacak bir karma komite kanalıyla mutabakat muhtırasını uygulayacak.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA