• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye ikinci sırada!
08 Kasım 2013 Cuma 14:39

Türkiye ikinci sırada!

Türkiye, sosyal medya kullanımında Brezilya, Rusya, Endonezya, Hindistan ve İngiltereyi geride bırakarak ABDnin ardından ikinci sırada yer aldı.
İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın, nüfusu 75 milyonu geçen Türkiye'nin sosyal medya kullanımında ikinciliğe yerleştiğini kaydetti.
 
İnternetin bu kadar yoğun bir şekilde kullanılmasının, Türkiye'de insanların yeni teknolojiye uyumunu yansıtması açısından önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Yakın, Türkiye’de internet kullanımıyla ilgili şu bilgileri verdi: 
 
"Türkiye İstatistik Kurumu Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması 2013 verilerine göre 16-74 yaş grubundaki tüm bireylerin yüzde 39,5’i interneti hemen her gün veya haftada en az bir defa kullandı. Aynı dönem ve yaş grubunda internet kullanan bireylerin arasında düzenli internet kullanım oranı ise yüzde 91,6 oldu. Financial Times’a göre Türkiye’de internet kullanıcısı sayısı 36 milyonun üzerinde. Webrazzi sitesinin aktardığı bilgilere göre ise Foursquare’da Türkiye, ABD’den sonra dünyada en çok check-in yapılan ikinci ülke. Türkiye böylelikle Brezilya, Rusya, Endonezya, Hindistan ve İngiltere gibi ülkeleri geride bırakmış oldu. Türkiye’nin internet popülasyonunun yüzde 31,10′u Twitter kullanıyor ve bu rakam da Türkiye’yi Twitter’da dünya birincisi yapıyor. Türkiye’nin Twitter kullanıcı sayısı ise 11 milyon 337 bin 505. Bu arada Türkiye’nin ardından 5 ülke Japonya, Hollanda, Venezuella, Filipinler ve İngiltere sıralanıyor." 
 
Yakın, internette gerek Türkçe gerekse yabancı dilde görsel ve yazılı veri sağlayan, var olan veriyi yöneten ülkelerin, gelecekte dünyada söz sahibi olacağını savunarak, şunları kaydetti: 
 
"Bireylerin, kurumların, devletlerin vitrini artık internet. İnternet üzerinde karşılıklı iletişimle de doğan yapıdan dolayı içeriği yönlendiremediğiniz takdirde güvenliğinizin, ekonominizin zarar görmesi söz konusu. Türkiye’nin internet popülasyonunun yüzde 31,10’u Twitter kullanıyor ve bu rakam da Türkiye’yi Twitter’da dünya birincisi yapıyor. Bu durum, içerik sağlayıcılığı açısında Türkiye’nin gelecekte sözü geçen ülkelerden biri olacağının önemli bir göstergesi." 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA