• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye için yeşil-beyaz zafer olsun!
23 Mayıs 2010 Pazar 01:45

Türkiye için yeşil-beyaz zafer olsun!

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubunda kader gecesi.
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu’nda kader gecesi. Adanaspor ile Karşıyaka’yı mağlup ederek 6 puana ulaşan yeşil-beyazlı Konyaspor, bugün Altay ile final maçında karşı karşıya geliyor. Zorlu 90, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı İstanbul bölgesi FİFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılığını Bülent Gökçü ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın dördüncü hakemi Erdem İren. Karşılaşma D-Smart’tan naklen yayınlanacak.
BERABERLİK YETECEK
Adanaspor ve Karşıyaka galibiyetleriyle puanını 6’a çıkartarak Süper ligin kapısını aralayan Konyaspor’da, Altal maçının hazırlıkları dün akşam saatlerinde Silivri Golf otelin sahasında yapılan antrenmanla tamamlandı. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada tüm futbolcuların istekli, hırslı ve neşeli olmaları dikkat çekti. Kartallar akşam yemeğinin ardından da Beylikdüzü’ndeki Kaya Ramada otele geçerek kampa girdiler. Konyaspor’da, tüm camia galibiyete kilitlendi. Yönetici, teknik adam ve futbolcular Altay’ı yenerek 3’de üç yaparak Süperi lige çıkacaklarını dile getirdiler. Yeşil-beyazlı yöneticiler, Süperi lige çıkılması halinde futbolculara süper prim verecek. Konyaspor, Altay karşısına da ilk iki maçta olduğu gibi aynı kadro ile çıkacak. Takımda sakat veya cezalı futbolcu yok. Moral süper. Kartal’ın süperi lige yükselmesi için, Altay karşısında alınacak 1 puan yeterli olacak. Ancak, planlar galibiyet üzerine yapılıyor.
3’TE 3 YAPARAK SÜPER LİG’E YÜKSELECEĞİZ
Altay ile stratejisi son derece yüksek bir maça çıkacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, asla beraberlik için oynamayacaklarını ve finaller başladığında söyledikleri gibi 3’te 3 yapıp Süper Lig’e yükseleceğimizi söyledi. “Hak eden kazansın diyorum ama Süper Lig’e en yakın takım Konyaspor” sözleriyle açıklamasına başlayan Karapınar, “Bank Asya 1. Lig’de 34 maçlık ligin bütün kaderinin 3 maçta çizilecek ve Süper Lig’e çıkacak son takım Pazar günü oynanacak Altay karşılaşmasında belli olacak. Adanaspor ve Karşıyaka maçlarını kazandık. Şimdi gerçek anlamda final niteliğini taşıyan maçta Altay’la oynayacağız. İlk 2 maçtaki rakiplerimiz gibi Altay’da güçlü bir ekip. Asla beraberlik için oynamayacağız, finallere başladığımızda söylediğimiz gibi 3’te 3 yapıp Süper Lig’e yükseleceğiz. 2 maçımızda iyi oyun oynadık, güzel futbol izlettirdik. Özellikle ilk maçta Adanaspor karşısında fevkaladeydik, Karşıyaka maçında daha dikkatli oyun oynadık. Altay maçı stratejisi yüksek olacak. Hak eden kazansın diyorum ama Süper Lig’e en yakın takım Konyaspor, şehrimizde hazır” dedi.
PROTOKOL TRİBÜNDE
Protokol, Altay maçında Konyaspor’u yine yalnız bırakmayacak. Milletvekilleri, Adanaspor ve Karşıyaka maçlarında takımı yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız olmak üzere bir çok daire Müdürü, İl Emniyet Müdür yardımcısı Ercan Taştekin karşılaşmayı protokol tribününden izleyecekler. Konyaspor yönetim kurulu, başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle.. “Göreve geldiğimiz günden bu yana ve geçmiş dönemlerde Konyaspor’un en büyük ve önemli destekçilerinden olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e vermiş olduğu ve bundan sonraki süreçlerde de sağlayacağı maddi-manevi katkılardan dolayı ve bizleri İstanbul’da yapılan yükselme grubu maçlarında yalnız bırakmayan Milletvekilleri ve protokole camiamız adına teşekkür ediyoruz.”
Bu akşam, Konyaspor ile Altay arasında Atatürk Olimpiyat stadında yapılacak Süperi lige yükselme finale maçını 10 bin’i aşkın Konyaspor taraftarı izleyecek. Nalçacı grubuna bağlı taraftarlar dün gece Anıt Meydanı Konya Devlet Tiyatrosu önünden, Nalçacılılar grubuna bağlı taraftarlar da Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu içerisinden İstanbul’a hareket ettiler. Gruplar dışında kalan Konyalı sporseverler içinde Fuar Kültür Park önünden çok sayıda otobüs kaldırıldı. Karşılaşmanın biletleri ise otobüsler içerisinde taraftarlara dağıtıldı.
Bank Asya 1.Lig yükselme grubunda bu gün Atatürk Olimpiyat stadında yapılacak Altay-Konyaspor maçı öncesinde geniş güvenlik önlemi alındı. Güvenlik kurulunun yaptığı toplantıda, Altay ve Konyasporlu taraftarların şehre ayrı güzergâhlardan girecekler. Buna göre, batı tribününde yer alacak olan Altaylı seyircilerin Halkalı köprüsü Basın Ekspres yolunu, doğu tribününde yer alacak olan Konyaspor taraftarları ise TEM Mahmutbey gişeleri öncesi yan yol girişini kullanarak Olimpiyat Stadyumu’na ulaşacaklar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA