• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye gündemine  “FETÖ operasyonları” damga vurdu
31 Ağustos 2016 Çarşamba 12:24

Türkiye gündemine “FETÖ operasyonları” damga vurdu

Türkiye’nin Ağustos ayı gündemine 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yapılan Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması’na  (FETÖ/PDY) yönelik operasyonların damga vurduğu belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in her ay düzenli olarak yayınlamış olduğu “Türkiye Gündemi” haber araştırmasına göre, geçtiğimiz ay  başta Türk Silahlı Kuvetleri (TSK) olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşarında başlatılan FETÖ/PDY Operasyonları ile ilgili yazılı basına 67 bin 949 haber yansıdığı tespit edildi. Ağustos ayının özellikle sonlarına doğru iyice artan terör olayları hakkında da yazılı basında 65 bin 548 haber çıktığı belirlendi. Yaşanan terör olayları başta olmak üzere çeşitli vesilelerle şehit olan asker polis ve sivil vatandaşlarımızla ilgili ise yazılı basına 37 bin 174 haber yansıdığı saptandı. 7 Ağustos tarihinde İstanbul Yenikapı’da yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli’nin de katıldığı “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne milyonlarca vatandaş iştirak ederken, miting hakkında yazılı basında 3 bin 988 haber yer aldığı belirlendi. Ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünün başı olan Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi konusunda yazılı basında 3 bin 56 haber çıktığı tespit edildi.

“Fırat Kalkanı” harekatı bir anda gündem oldu…

Interpress‘in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, Ağustos ayının son günlerinde Suriye’de bulunan Cerablus’a yönelik yapılan ve “Fırat Kalkanı” ismi verilen kara harekatı ile ilgili yazılı basında 2 bin 619 haber çıktığı belirlendi. Gaziantep’te bir sokak düğününde canlı bombanın kendini patlatması sonucu 54 kişi hayatını kaybederken yaşanan bu vahşet hakkında yazılı basında 1.529 haber yayınlandığı belirlendi.

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı gündemi sarstı…

Bir açılış programı için Artvin’e gitmek üzere yola çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan silahlı saldırı ülke gündemine bomba gibi düşerken, yapılan bu saldırı ile ilgili de yazılı basında 1.508 haber çıktığı tespit edildi. Araştırmaya göre Ağustos ayında ülke gündemindeki diğer konuları arasında bu ay ikinci kez yapılan Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) alınan kararlar, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye ziyareti, vize muhafiyeti konusunda yapılan açıklamalar ve eski milli futbolcu ve milletvekili olan ancak FETÖ/PYD üyesi olduğu ortaya çıkan Hakan Şükür hakkında yakalama ve mal varlıklarına el konulma kararlarının öne çıktığı belirlendi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA