• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye futbolcular için Cennet!
06 Temmuz 2011 Çarşamba 09:39

Türkiye futbolcular için Cennet!

Türkiye'de işçiye, memura, doktora göre çok daha az vergi ödeyen futbolcular, dünyadaki örnekleriyle arşılaştırıldığında da meslektaşlarının üçte biri oranında vergi ödüyor...
Türkiye, profesyonel futbolcular için adeta bir cennet. Ülke içinde diğer çalışanlar veya serbest meslekmensuplarının yarısından daha az vergi ödeyen futbolcuların Avrupalımeslektaşlarıyla karşılaştırıldığında da ne kadar büyük vergi avantajları olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü Türkiye’de sadece yüzde 15 vergi kesintisi (stopaj) ödeyen futbolcular, Avrupa’da bu tutarın üç kat fazlasını yani yüzde 50’ye kadar vergi ödeyebiliyor. Böylece Türkiye ve Avrupa’da aynımiktarda paraya anlaşan farklı iki futbolcunun cebine aynı para girmiyor.

YÜZDE 15 DE AFFA UĞRUYOR

Avrupa’da futbolcular transfer olduklarında ücretlerini brüt olarak, Türkiye’deki futbolcular ise net olarak alıyor. Avrupa’da istisna ise İtalya. Transfer ücretleri Avrupa’da maaş ve ödenecek vergiyi içeriyor. Süper Lig’de ise yüzde 15’lik kesinti kulüpler tarafından ödeniyor. Kulüplerin vergiyi ödemedikleri ve biriken vergi borçlarının çıkarılan aflarla silindiği de biliniyor. Böylece Türkiye’de futbolcular aslında hiç vergi ödemeyebiliyorlar.

Yüzde 40 ve yüzde 50 arasında değişen vergi ödemek zorunda kalan Avrupa’da top koşturan futbolcuların, Türkiye’deki meslektaşlarına oranla en büyük avantajı ise sigortalı olmaları. Başta Belçika ve Fransa’da olmak üzere oyuncuların aldığımaaşlardan yüzde 20 oranında kesinti yapılıyor. Futbolcu sigortada biriken parayı ancak 35 yaşında alabiliyor. Böylelikle futbolcunun geleceği de bir şekilde garanti altına alınmış oluyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA