• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye en az fatura ödeyenlerden
07 Temmuz 2013 Pazar 12:38

'Türkiye en az fatura ödeyenlerden'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, arabağlantı ücretlerindeki indirimler sonrasında Türkiye'nin abone başı aylık ortalama konuşma süresinde Avrupada ilk sıraya çıktığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,mobil operatörler arasındaki arabağlantı ücretlerinin 1 Temmuz itibariyle yüzde 20 oranında düşürüldüğünü hatırlatarak, “Bununla birlikte şu ana kadar ara bağlantı ücretlerinde yaptığımız indirim oranı yüzde 84’ü buldu. Yapılan indirimler sonrasında Türkiye, abone başı aylık ortalama konuşma süresinde Avrupa’da ilk sıraya çıkmasına karşın; vatandaşlarımızın ödediği fatura ortalaması, Avrupa’da son sıralarda" dedi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK), 1 Temmuz itibariyle cep telefonu operatörleri arasındaki arabağlantı ücretlerinde yüzde 20 indirime gittiğini anımsattı. Son indirimle birlikte arabağlantı ücretlerinde yaptıkları indirimin yüzde 84'e ulaştığını vurgulayan Yıldırım, indirimlerin vatandaşların aynı ücret karşılığında daha fazla konuşmasını sağladığına dikkati çekti. Cep telefonu görüşme ücretlerinin her yıl zam görmesi gerekirken, tam tersine birkaç yıl öncesine göre daha ucuz hale geldiğini belirten Bakan Yıldırım, "Daha çok konuşup daha az ödemeye başladık” ifadesini kullandı.

“Hat sayısı düştü”

Bakan Yıldırım, arabağlantı ücretlerindeki 1 Temmuz itibariyle yapılan son indirimin de mobil operatörlerin görüşme ücretlerini tekrar revize etmesine neden olacağının altını çizerek, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki en son yaptığımız indirim de vatandaşlarımız aynı ücreti ödeyerek çok daha fazla konuşmasına imkan sağlayacak. Arabağlantı ücretlerindeki indirimlerle İşletmecilerimiz, diğer işletmecilere doğru olan aramalarını daha düşük ücretten sunabilir hale geldi. Açıkçası bu indirimler sayesinde her yöne tarifeler de çok uygun fiyatlara verilmeye başladı. İndirimler sayesinde her yöne tarifeler artarken, 2 ya da 3 hatta sahip olan vatandaşlarımızın sayısı da önemli oranda düştü."

"Türkiye, Avrupa’nın en az fatura ödeyen ülkelerinden biri"

Bakan Yıldırım, yapılan indirimler sonrasında Türkiye’de arabağlantı ücretlerinin AB ülkelerinin neredeyse yarı fiyatına indiğine dikkat çekerek, “AB ülkelerinde arabağlantı ücretlerinin ortalaması 1,90 avro sent/dakika iken  Türkiye’de arabağlantı ücretlerinin ortalaması  1,12 avro sent/dakika. Bu nedenle de ülkemizde mobil görüşmeler AB ülkelerine göre çok daha ucuz yapılabiliyor. Bunun sonucunda da kişi başı aylık ortalama konuşma süresi olarak Türkiye, Avrupa’da ilk sıraya çıkmasına karşın; vatandaşlarımızın ödediği fatura ortalaması ise Avrupa’da son sıralarda” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA