• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye dünyayı yardıma çağırdı
11 Kasım 2011 Cuma 16:26

Türkiye dünyayı yardıma çağırdı

Türkiye Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra çadır ve ev için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Türkiye Van'daki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından,  son yaşanan 5.6 şiddetindeki depremin sonrasında, çatır ve prefabrik ev için yine uluslararası yardım talebini yeniledi.

Uluslararası yardım çağrısında bulunmasında kötü hava koşullarının etkili olması ve artçı depremlerin devam etmesi sonrasında çadır ve prefabrik evlerin yetersiz kalması etkili oldu.

Türkiye'nin, Van'daki ikinci depremin ardından ek ihtiyaçların karşılanması amacıyla daha önce yardım vaadinde bulunan ülkelere yaptığı çağrıyı tekrarladığı öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile Dışişleri Bakanlığı dün Van depremi nedeniyle yardım taahhüdünde bulunan ülkelere ikinci bir çağrı yaparak, depremzedelerin çadır ve prefabrik konut gibi ihtiyaçları için yardımları kabul edebileceğini duyurdu.

Bu çerçevede, diğer ülkelerin yanı sıra İsrail'in de şimdiye kadar gönderdiği prefabrik konutlara ek olarak yenilerini gönderebileceği ancak bu kez bu konutların deniz yoluyla Türkiye'ye ulaştırılacağı belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA